درام کیت‌ الکترونیک مبتدی یا پیشرفته؛ کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است؟

درام کیت‌ الکترونیک مبتدی یا پیشرفته؟

درامرهای سراسر دنیا، چه مبتدی و چه حرفه‌ای، روز‌به‌روز اقبال بیشتری به درام کیت‌های الکترونیک نشان می‌دهند.

دلایل بسیاری برای افزایش محبوبیت کیت‌های الکترونیک وجود دارد که مهم‌ترین آنها می‌تواند کم‌صدا بودن این کیت‌ها نسبت به درامز آکوستیک و امکان استفاده از آنها در بازه وسیع‌تری از شرایط باشد.

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که خریداران درام کیت الکترونیک مرتکب می‌شوند، خرید یک کیت بسیار ساده و مبتدی است؛ با این هدف که آن را امتحان کنند و در صورت نیاز، به مرور زمان، بر اجزای آن بیفزایند. اما این تصمیم، تأثیری منفی بر روحیه نوازنده دارد و به جای اینکه فرد با خرید درام کیت جدید برای نوازندگی انگیزه بگیرد، اجزای محدود کیت باعث خسته شدن و در نهایت دلسرد شدن او از ساز و در کل، نوازندگی می‌شود.

به عقیده اغلب افراد حرفه‌ای، بهتر است به‌گونه‌ای درام کیت الکترونیک خود را انتخاب کنید که دیگر نیاز به خرید دوباره و افزودن اجزای جدید به آن وجود نداشته باشد. به‌عبارت دیگر، بهتر است که اولین کیت شما، آخرین خرید شما در این زمینه باشد.

در ادامه مقاله، به چند نکته اشاره خواهیم کرد که بهتر است آنها را هنگام خرید یک درام کیت الکترونیک در نظر بگیرید.

۱. اهمیت اندازه درام کیت

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها میان کیت‌های مبتدی و حرفه‌ای، اندازه سنج‌ها و پدهای آنهاست. کیت‌های مبتدی مسلماً قیمتی مناسب‌تر دارند و به دلیل برخورداری از اجزای کوچکتر، فضای کمتری را اشغال می‌کنند. اما همین اندازه کوچک‌تر پدها و سنج‌ها، نوازندگی را نیز دشوارتر می‌سازد؛ خصوصاً اگر به نواختن درام آکوستیک فول سایز عادت داشته باشید.

با اینکه نوازندگی با پدهای کوچک‌تر نیز کاملاً ممکن است، اما نسبت به پدهای بزرگتر، دقت بیشتری برای نوازندگی بدون خطا با آنها نیاز است و احتمال اینکه هنگام نوازندگی، به جای پد، به قاب آن ضربه بزنید و در نتیجه صدایی ناخوشایند تولید کنید، بسیار بالاتر است.

۲. قدرت ماژول مرکزی

کیت‌های پیشرفته معمولاً ماژول مرکزی یا مغز متفکر قدرتمندتری دارند. این ماژول‌ها در واقع کامپیوتری مرکزی هستند که تمامی امور درام کیت نظیر دریافت ضربات، محاسبه شدت آنها، پاسخ‌دهی به آنها و مدیریت سمپل‌ها را به عهده دارند و امکان ضبط صدای درام را نیز به کاربر می‌دهند.

امروزه حتی ارزان‌ترین و ساده‌ترین کیت‌های الکترونیک نیز از یک ماژول مرکزی قدرتمند برخوردارند؛ اما برخی از قابلیت‌های ماژول‌های پیشرفته‌تر موجود در درام کیت‌های گران‌قیمت‌تر، باورنکردنی هستند.

در بسیاری از ماژول‌های کیت‌های گران‌تر، کاربر می‌تواند سمپل‌های داخلی را ویرایش کند و اَتَک، تُن و سایر مؤلفه‌های صوتی سمپل‌ها را تغییر دهد. معمولاً هر چه قیمت درام کیت بالاتر باشد، امکانات ویرایش سمپل آن و ظرافت نتایج حاصله نیز بیشتر خواهد بود.

ماژول درامز الکترونیک رولند

۳. امکانات تمرینی

تقریباً تمامی کیت‌های الکترونیک مدرن از امکاناتی جهت تسهیل تمرین نوازندگی مانند مترونوم برخوردارند. اما مدل‌های پیشرفته‌تر، ابزارهایی تمرینی در خود دارند که نوازنده می‌تواند با استفاده از آنها، دقت نوازندگی خود را محک زده و با دشوار ساختن تمارین، مهارت خود را ارتقاء دهد. همچنین، برخی از کیت‌های حرفه‌ای، قابلیت ضبط نیز دارند که کاربر می‌تواند از طریق آن، نوازندگی خود را ضبط کرده و بعداً به آن گوش کند. این ابزار، یکی از مفیدترین ابزارها برای یادگیری و ارتقای مهارت نوازندگی است.

۴. بازه صوتی

یکی از مزایای درام کیت‌های الکترونیک این است که می‌توانید اصوات مورد نظر خود را در قالب سمپل برای هر یک از اجزای آن تعیین کنید. برخلاف کیت‌های آکوستیک که صدایی ثابت دارند، در مدل‌های الکترونیک، کاربر می‌تواند تقریباً هر صدایی را برای اجزای مختلف کیت تعیین کند. هر چه ماژول مرکزی کیت پیشرفته‌تر باشد، اصوات قابل انتخاب در آن نیز تعدادی بیشتر دارند و هر یک از آنها نیز ماهیت صوتی طبیعی‌تری دارد.

در ماژول‌های پیشرفته‌تر، امکان بارگذاری انواع صدا از طریق کامپیوتر و یا ابزارهای ذخیره‌سازی مانند هارد دیسک و فلش مموری نیز وجود دارد. این امکان، پالت صوتی تقریباً بی‌انتهایی را در اختیار نوازنده قرار می‌دهد.

۵. تعداد خروجی‌ها

کیت‌های الکترونیک ساده و مقرون‌به‌صرفه معمولاً خروجی‌های محدودی دارند که در اکثر اوقات، به یک خروجی هدفون و یک خروجی سیگنال خلاصه می‌شود. این تعداد خروجی، برای نوازندگی در خانه و تمرین کاملاً کافیست؛ اما اگر قصد نواختن در اجرای زنده و در کل، شرایطی جدی‌تر را دارید، احتمالاً نیاز به درام کیتی خواهید داشت که از خروجی‌های مجزا برای هر بخش خود (مانند کیک، اسنر، تام و سنج) برخوردار باشد. ماژول‌های مرکزی پیشرفته‌تر، از چند خروجی صوتی مستقیم برخوردارند که می‌توان آنها را به زنجیره‌های سیگنال مختلف مسیردهی کرد. این قابلیت، به نوازنده امکان می‌دهد که هر یک از اجزای ساز خود را درست مانند یک درام کیت آکوستیک میکروفون‌گذاری‌شده، به‌صورت مجزا ضبط کند.

به‌علاوه، این دسته از ماژول‌ها، از امکانات مسیردهی سیگنال پیشرفته‌ای برخوردارند که امکان ارسال سیگنال به مقاصدی مختلف مانند بکینگ ترک و تیک ترک را می‌دهند.

ماژول درام الکترونیک رولند

ارتقای درام کیت

یکی از متداول‌ترین سوالات افراد، پیش از خرید درام کیت‌های الکترونیک، این است که آیا می‌توان اجزای مختلف آنها را به‌صورت جداگانه ارتقاء داد؟ در جواب باید بگوییم بله؛ اکثر کیت‌های باکیفیت ساخته‌شده توسط برندهای معتبر، قابلیت ارتقاء و تعویض قطعات به‌صورت جداگانه را دارند. برای مثال، اگر یک درام کیت TD-10 رولند داشته باشید که امروزه سنی از آن می‌گذرد، می‌توانید یک ماژول مرکزی جدید به‌صورت جداگانه از رولند خریداری کرده و اجزای کیت قدیمی خود را به آن متصل کنید تا بدون نیاز به خرید یک درام کیت جدید، یک ساز امروزی و مدرن در اختیار داشته باشید.

همچنین اگر به‌تازگی یک درام کیت الکترونیک جدید مانند TD-27 رولند را خریداری کرده باشید نیز می‌توانید به آن اجزایی جدید مانند سنج و یا تام اضافه کنید، های-هت آن را به جدیدترین نسل های-هت‌های رولند ارتقاء دهید و یا هر یک از پدهای آن را با نمونه‌های جدیدتر و بزرگ‌تر تعویض کنید.

البته با اینکه بسیاری از پدها و سنج‌های قدیمی‌تر با ماژول‌های جدیدتر سازگار هستند و با آنها کار می‌کنند، اما این اجزا برای این ماژول‌های مدرن طراحی نشده‌اند و شاید کارکردی بهینه ارائه نکنند. در واقع، با اتصال پدهای قدیمی به ماژول‌های جدید، از تمامی مزایا و تکنولوژی مدرن ماژول مورد استفاده بهره‌مند نخواهید شد.

برای مثال، فناوری سنجش موقعیت ضربه شرکت رولند، قابلیتی است که تغییر تن درامز آکوستیک هنگام ضربه زدن به نقاط مختلف هد را شبیه‌سازی می‌کند. این فناوری در برخی از پدهای قدیمی رولند وجود ندارد و با خرید یک ماژول جدید نیز قابلیت بهره‌مندی از آن وجود نخواهد داشت.

اگر بخواهید کیت الکترونیک خود را ارتقاء یا توسعه دهید، اکثر اجزای آن، از درام پدها تا ماژول مرکزی، به‌صورت جداگانه قابل خریداری هستند؛ اما در نهایت امر، خرید کیت‌های کامل، هزینه بسیار کمتری از خرید همان اجزا به‌صورت مجزا خواهد داشت. به همین دلیل نیز خرید یک درام کیت مبتدی و توسعه آن با خریداری اجزای جدید به‌صورت جداگانه، کاری چندان اقتصادی به شمار نمی‌رود.

ارتقای اجزای درام کیت در برخی از شرایط منطقی است؛ خصوصاً که در صورت سلامت کامل اجزای قبلی کیت، می‌توان آنها را به آسانی و با قیمتی خوب در بازار دست دوم به فروش رساند. اما در کل اگر به دنبال یک درام کیت الکترونیک هستید که بتواند نیازهای شما را تا سالها برآورده کند، بهتر است که همان اول، یک نمونه پیشرفته و کامل خریداری کنید.

درام کیت الکترونیک

خرید درام کیت‌های ابتدایی برای شما ارزان‌تر تمام نخواهد شد

قابل درک است که بسیاری از نوازندگان، خصوصاً آنهایی که سالهاست از درامز آکوستیک استفاده می‌کنند، از خرید درام کیت الکترونیک چندان مطمئن نباشند. اما با توجه به سوالات زیر، می‌توانید ریسک یک خرید ناموفق را کاهش داد و یک کیت الکترونیک مناسب برای خود انتخاب کرد.

  • آیا درام کیت مورد نظر برای شما جذاب است یا تنها یک ابزار است که امکانات آن برای شما کافیست؟
  • آیا این کیت می‌تواند موجب افزایش انگیزه شما برای تمرین و نوازندگی باشد؟
  • اگر قصد اجرای زنده با درام کیت خود را دارید، آیا مدل مورد نظر شما توانایی ارائه تمامی صداهای مورد نیاز را دارد و از خروجی‌های ضروری برای میکس در اجرای زنده برخوردار است؟
  • آیا می‌توانید تمامی اجزای درام کیت مورد نظر خود را به‌آسانی بنوازید و تعداد اجزای آن، برای تولید تمامی صداهایی که در ذهن دارید کافی است؟

خرید یک درام کیت الکترونیک جدید، سرمایه‌گذاری کوچکی نیست و انتخاب صحیح آن، اهمیتی ویژه دارد؛ اما این امر به این معنا نیست که باید یک کیت اقتصادی و کوچک خریداری کنید. پیشنهاد می‌کنیم محصولی را انتخاب کنید که از داشتن آن خوشحال خواهید شد؛ زیرا می‌توان مطمئن بود که این کیت سالها برای شما باقی خواهد ماند و با افزایش مهارت نوازندگی، نیاز به ارتقاء و خرید دوباره پیدا نخواهید کرد.

منبع: Roland
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *