۸ هدفون مناسب برای ضبط و میکس موسیقی

۸ هدفون مناسب برای ضبط و میکس موسیقی

در طول تاریخ، موزیسین‌ها همواره به دنبال بهترین کیفیت صدای ممکن بوده‌اند. چه بر سر موتسارت می‌آمد اگر پیشرفت‌های حاصل‌شده در قرن هجدهم در زمینه ساخت پیانو اتفاق نمی‌افتاد؟ بدون فناوری ویرایش و میکس، گروه بیتلز چگونه می‌توانست آهنگ Strawberry Fields را ضبط کند؟

امروزه، پیشرفت فناوری از هر زمانی برای هنرمندان مهم‌تر است. انتظار مخاطبان از کیفیت صدا بسیار بالا رفته است. در زمانه‌ای که همه به یوتیوب و اسپاتیفای دسترسی دارند و می‌توانند باکیفیت‌ترین نسخه‌ها از جدید‌ترین آهنگ‌ها را گوش دهند، رقابت بر سر کیفیت از هر زمان دیگری ملموس‌تر است. به دلیل این رقابت سخت، حتی ذره‌ای کثیفی یا عدم شفافیت در صدا نیز می‌تواند مخاطب را رنجانده و او را از موسیقی شما دور کند. به همین دلیل، هدفون‌های استودیویی باکیفیت به یک ابزار ضروری برای تمام فعالان جدی عرصه موسیقی تبدیل شده‌اند. اما کدام هدفون بهتر است؟

انتخاب‌های ما

بهترین هدفون برای میکس

Sennheiser HD 600

بهترین هدفون برای تمام مصارف

Shure SRH1540

بهترین هدفون برای ضبط

Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

در ادامه، هشت هدفون برتر برای ضبط و میکس را به شما معرفی می‌کنیم. این فهرست بر اساس نظر و تجربه ما درباره هدفون‌ها و با توجه به مشخصات زیر تهیه شده است:

  • کیفیت صدا
  • قیمت
  • کیفیت ساخت
  • دوام
  • راحتی
  • ۱-Sennheiser HD 280 Pro

    شرکت سنهایزر یکی از معروف‌ترین برندها در زمینه تولید هدفون‌ است؛ در نتیجه می‌توانیم جستجو برای یافتن بهترین هدفون استودیویی را از محصولات این شرکت آغاز کنیم.

    نقاط قوت هدفون سنهایزر HD 280 Pro عبارتند از:

  • کاهش قابل ملاحظه صدای محیط
  • صدای دقیق و خطی
  • ایرپدهای نرم و راحت
  • ایرکاپ‌های قابل چرخش و تاشو
  • کابل مقاوم یک‌طرفه
  • این هدفون صدایی باکیفیت و دقیق را در قالب بدنه‌ای نه‌چندان جذاب اما به شدت مقاوم ارائه می‌کند. پاسخ صوتی آن بسیار رضایت‌بخش است و فرکانس‌های بم کوبنده‌ای دارد. اگر ظاهر Sennheiser HD 280 Pro را کنار بگذاریم، سنهایزر یک هدفون بسیار خوب و ابزاری مناسب برای مهندسین و علاقمندان به صدا طراحی کرده است.

    Sennheiser HD 280 Pro

    ۲-Sennheiser HD 600

    HD 600 یکی از هدفون‌های پشت باز سنهایزر است. امروز می‌توانیم این هدفون را یک مدل کلاسیک بدانیم؛ زیرا اولین بار حدود بیست سال پیش به بازار معرفی شد و نمی‌توان توصیف دیگری به‌جز «افسانه‌ای» از این هدفون‌ داشت.

    بسیاری از افراد حرفه‌ای، این مدل را یک هدفون رفرنس می‌دانند. در هنگام میکس کردن، به پاسخ فرکانسی تخت و بسیار قابل اتکا نیاز دارید تا بتوانید متوجه شوید دقیقاً به چه‌جور صدایی گوش می‌دهید و در این مواقع، یک هدفون رفرنس کاملاً مناسب شما خواهد بود.

    مقاومت این هدفون ۳۰۰ اهم است و برای استفاده از آن به یک آمپلیفایر هدفون قدرتمند نیاز دارید. اگر قصد دارید از هدفون با گوشی یا لپ‌تاپ خود استفاده کنید، توصیه می‌کنیم مدل HD 598 را انتخاب کنید که مقاومت آن ۵۰ اهم است.

    Sennheiser HD 600

    ۳-Audio-Technica ATH-M50x

    اگر به دنبال یک هدفون حرفه‌ای هستید، به زحمت می‌توانید گزینه‌ بهتری از M50x پیدا کنید.

    کیفیت ساخت این هدفون بسیار بالاست و در عین حال، دارای ایرپدهایی نرم و راحت با پوشش چرم مصنوعی است. این ایرپدهای نرم، راحتی خوبی را به ارمغان می‌آورند؛ اما اگر مبل چرمی در منزل داشته باشید، به‌خوبی می‌دانید که چرم سریعاً گرم شده و موجب عرق کردن می‌شود و ایرپدهای M50x نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

    آدیو-تکنیکا M50x پشت بسته است؛ پس نمی‌توان انتظار داشت که مانند هدفون‌های پشت باز، هوا به‌صورت آزادانه در ایرکاپ‌های آن گردش داشته باشد. با این وجود، M50x دارای مزایای زیادی است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی بالا در کاهش صداهای محیط
  • صدای شفاف
  • ایرکاپ‌هایی با قابلیت چرخش
  • کابل جداشونده
  • اگر در جستجوی یک هدفون مناسب برای استفاده در استودیو هستید که بتوانید از آن در خارج از استودیو و در حین حرکت نیز استفاده کنید و گرم شدن گوش‌ برای شما چندان مهم نیست، آدیو-تکنیکا M50x گزینه‌ای بسیار خوب است.

    Audio-Technica ATH-M50x

    ۴- Beyerdynamic DT 770 Pro

    هدفون بیرداینامیک DT 770 Pro، یکی از مقاوم‌ترین مدل‌های موجود در بازار است.

    با اینکه DT 770 یک هدفون پشت بسته است، اما از صدای بسیار خوبی برخوردار است. فرکانس‌های بیس آن بسیار رضایت‌بخش هستند که این امر یکی از مزایای طراحی پشت بسته به‌حساب می‌آید. ضمن اینکه این هدفون نسبت به مدل‌های پشت باز، نشتی صدای بسیار کمتری دارد.

    همانطور که از شرکت آلمانی بیرداینامیک انتظار می‌رود، DT 770 از مقاومت و دوام بسیار بالایی بهره‌مند است. هدبند و نگهدارنده‌های ایرکاپ‌ها از فلز و خود ایرکاپ‌ها از پلاستیک سخت و بادوام ساخته شده‌اند. همچنین کابل این هدفون نیز بسیار مقاوم است و پوششی ضخیم از پلاستیک و لاستیک دارد.

    Beyerdynamic DT 770 Pro برای کار در استودیو بسیار مناسب است و به شنونده امکان می‌دهد که تمام جزئیات صدا را بشنود. همچنین برای گوش کردن به موسیقی نیز انتخابی استثنایی است و تجربه بی‌نظیری را برای شنونده رقم می‌زند.

    همانطور که پیش‌تر اشاره شد، مدل DT 770 Pro پشت بسته است؛ اما بیرداینامیک یک مدل نیمه باز به نام DT 880 و یک مدل پشت باز به نام DT 990 را نیز ارائه می‌کند. کیفیت صدای هر سه مدل بسیار عالی است.

    این مدل دارای سه نسخه ۳۲ اهمی، ۸۰ اهمی و ۲۵۰ اهمی است. مدل ۳۲ اهمی، مناسب استفاده با لپ‌تاپ و دستگاه‌های پخش موسیقی قابل حمل است. از سوی دیگر، مدل‌های ۸۰ اهمی و به‌خصوص ۲۵۰ اهمی، بیشتر مناسب کار در استودیو هستند.

    Beyerdynamic DT 770 Pro

    ۵- Sony MDR-7506

    سونی این هدفون را به‌عنوان یک گزینه مقرون‌به‌صرفه و مناسب برای استفاده در استودیو به فروش می‌رساند. از نظر مقرون‌به‌صرفه بودن، این هدفون مانیتورینگ قطعاً جزو بهترین گزینه‌های موجود در این فهرست است؛ اما از نظر کارایی، در کجای فهرست ما جای می‌گیرد؟

    از لحاظ جلوگیری از ورود صدای بیرون به داخل هدفون، به‌ سختی می‌توان رقیبی برای MDR-7506 پیدا کرد. راحتی ایرپدهای این هدفون نیز بسیار خوب است. همچنین دارای یک کابل بسیار بلند است که برای حرکت در استودیو مفید است.

    همه اینها در کنار عملکرد صوتی خوب، هدفون سونی MDR-7506 را به یک گزینه‌ مناسب برای کسانی که بودجه محدودی دارند، بدل می‌کند.

    Sony MDR-7506

    ۶- Shure SRH1540

    هدفون شور SRH1540، گران‌قیمت‌ترین مدل موجود در فهرست ماست. گران‌قیمت بودن هدفون لزوماً به معنی باکیفیت بودن آن نیست؛ اما در این مورد، قیمت بالای SRH1540 نشانگر آن است که برای حرفه‌ای‌ها و متخصصین طراحی شده است. در واقع، در ازای پرداخت این مبلغ هنگفت، یک هدفون عالی به دست می‌آوریم.

    پاسخ بیس این هدفون استودیویی بسیار عالی است و در بین گزینه‌های موجود در این فهرست، گرم‌ترین بیس را ارائه می‌کند. طراحی پشت بسته Shure SRH1540 باعث جلوگیری از نفوذ صدا از بیرون به داخل گوشی‌ها می‌شود.

    مجموع این مشخصات، SRH1540 را به یک گزینه حرفه‌ای بدل می‌کند. اگر در صنعت صدا فعال هستید و قصد دارید روی یک هدفون درجه یک سرمایه‌گذاری کنید و سالها از آن استفاده کنید، این مدل شما را نااُمید نخواهد کرد.

    Shure SRH1540

    ۷- AKG K240 MKII

    این هدفون نیمه باز، راه مدل پیش از خود یعنی K240 را ادامه می‌دهد و در بسیاری از اجراهای زنده و استودیوها دیده می‌شود. به لطف طراحی نیمه باز، این هدفون راحتی هدفون‌های پشت باز و پاسخ مضاعف فرکانس‌های بیس هدفون‌های پشت بسته را در اختیار شما می‌گذارد.

    AKG K240 MKII دارای درایورهای ۳۰ میلیمتری است و روشن است که کیفیت صدای آن به‌خوبی Shure SRH1540 نیست؛ اما از سوی دیگر، قیمت آن نیز نسبت به هدفون‌های باکیفیت‌تر، بسیار پایین‌تر است.

    اگرچه K240 MKII پاسخ بیس هدفون شور را ندارد، اما برای رفع نیاز کاربران استودیویی کاملاً مناسب است و شفافیت و دقت صدای تحسین‌بر‌انگیز آن، شنیدن جزئیات در میکس را ساده می‌کند. با در نظر گرفتن تمام نقاط قوت و ضعف، می‌توان گفت که هدفون ای کی جی K240 MKII ابزاری قدرتمند برای تولید موسیقی است.

    AKG K240 MKII

    ۸- Grado SR80e

    هدفون‌های گریدو را نمی‌توان با هیچ هدفون دیگری اشتباه گرفت. اینکه منحصربه‌فرد بودن ظاهری آنها را مثبت قلمداد کنیم یا منفی، به سلیقه شما بستگی دارد. در زمانه‌ای که بسیاری از شرکت‌ها به دنبال ساخت مدل‌هایی به‌روزتر هستند و اکثراً از یکدیگر کپی‌برداری می‌کنند، این هدفون یادآور دورانی است که هدفون‌های حرفه‌ای، به‌طرز جسورانه‌ای زمخت و بی‌پروا بودند و به نظر ما، این منحصر‌به‌فرد بودن، ارزشمند است.

    SR80e دارای یک هدبند از جنس وینیل و ایرپدهای روی گوشی است. از نظر کارایی، Grado SR80e کیفیت قابل قبولی دارد. به‌خصوص پاسخ فرکانس‌های بیس آن قابل تحسین است. صدایی که از این هدفون دریافت می‌کنید، بسیار طبیعی و خالی از دیستورشن است.

    این موارد در کنار قیمت بسیار پایین باعث می‌شوند که هدفون گریدو SR80e یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های موجود در این فهرست باشد.

    Grado SR80e

    هدفون پشت باز یا پشت بسته؛ کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است؟

    هدفون پشت باز و پشت بسته چیست، تفاوت میان این دو چیست و این موضوع چه ارتباطی به کار شما دارد؟

    بگذارید پاسخ آخرین پرسش را اول بدهیم؛ هدفون‌های پشت باز و پشت بسته، تجربه شنیداری متفاوتی ایجاد می‌کنند. هیچ‌یک از این دو نوع هدفون از دیگری بهتر نیست؛ اما در شرایط مختلف، هر یک نسبت به دیگری برتری پیدا می‌کند.

    هدفون‌ پشت باز

    هدفون‌های پشت باز دارای توری‌ها یا منافذی در قسمت بیرونی گوشی (ایرکاپ) خود هستند که باعث گردش بهتر هوا می‌شود. اگر تاکنون یک هدفون بزرگ را برای مدت طولانی روی سر خود گذاشته باشید، می‌دانید که این گردش هوا می‌تواند نعمت بزرگی باشد. استفاده از هدفون‌های پشت بسته برای ساعات متمادی این حس را القا می‌کند که گوش‌های شما در یک سونا قرار دارند و هدفون‌های پشت باز این مسئله را تعدیل می‌کنند. همچنین مدل‌های پشت باز معمولاً سبک‌تر بوده و گاهاً دارای درایورهای بهتری نیز هستند.

    به‌طور کلی، هدفون‌های پشت باز برای استفاده در میکس مناسب‌ترند؛ زیرا صدای بازتر و طبیعی‌تری تولید می‌کنند. اما چندان برای ضبط مناسب نیستند؛ زیرا صدا می‌تواند از منافذ پشت هدفون نشت کرده و توسط میکروفون ضبط شود.

    هدفون‌ پشت بسته

    قسمت پشت ایرکاپ‌های هدفون‌های پشت بسته، کاملاً پوشیده و فاقد هرگونه منفذی است. این مسئله از یک سو به آن معناست که فضای داخل گوشی‌ها سریعتر گرم شده و از سوی دیگر، یعنی هدفون مورد نظر توان بالاتری در مقابله با نشتی صدا خواهد داشت.

    هدفون‌های پشت بسته معمولاً گزینه‌های همه‌فن‌حریف‌تری برای تولید موسیقی هستند؛ زیرا می‌توان از آنها هم در پروسه ضبط و هم در پروسه میکس استفاده کرد.

    شاید این هدفون‌ها برای میکس به‌خوبی هدفون‌های پشت باز نباشند؛ اما اگر بودجه شما فقط برای خرید یک هدفون کفاف می‌دهد، بهتر است به سراغ هدفون های پشت بسته بروید.

    جمع‌بندی

    همانطور که مشاهده کردید، تنوع بسیاری در این لیست و همچنین در دنیای تجهیزات موسیقی وجود دارد. هدفون هم مانند موسیقی دارای سبک‌های مختلف است و از هر نوع، انتظارات متفاوتی می‌رود. هر هدفونی دارای نقاط قوت مخصوص به خود است و اینکه کدام گزینه مناسب شماست، به انتظارات و خواسته‌های شما بستگی دارد.

    چه یک شنونده معمولی باشید، چه یک خواننده تازه‌کار و چه یک مهندس صدای باتجربه، به هر حال در جستجوی کیفیت صدای عالی هستید و این هدفون‌ها چنین کیفیتی را به شما ارائه خواهند کرد.

    منبع: وب‌سایت Home Studio Recordings
    مترجم: کیان ایرجی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *