۷ گام برای بهینه‌سازی تولید موسیقی در خانه

استودیوی خانگی

امروزه پیشرفت فناوری موجب شده است که تولیدکنندگان موسیقی بتوانند به‌محض بیدار شدن، لپ‌تاپ خود را روشن کرده و بدون خارج شدن از رختخواب، تولید موسیقی را شروع کنند.

در دهه‌های گذشته اشخاصی که موسیقی خود را در خانه تولید می‌کردند، آماتور و غیرحرفه‌ای به حساب می‌آمدند؛ اما این روزها اصلاً نادر نیست که یک آهنگ بسیار موفق، به‌طور کامل در اتاق خواب یک هنرمند تولید شده باشد.

اگرچه هنوز استودیوهای حرفه‌ای برای هنرمندان مکانی مقدس به شمار می‌روند، اما کسی چندان اهمیت نمی‌دهد که موسیقی شما در اتاق خواب خانه تولید شده و یا در فضا؛ در واقع، مهم کیفیت و نتیجه نهایی است.

اما داشتن یک استودیو در اتاق خواب با مشکلاتی همراه است که ممکن است بهره‌وری شما را کاهش دهند. تعدد مسائلی که باعث عدم تمرکز می‌شوند و همچنین راحتی و آشنا بودن محیط، اغلب ناقض خلاقیت و الهام هستند.

اگر روش کار شما صحیح باشد و انضباط کاری را رعایت کنید، تولید موسیقی در اتاق خواب می‌تواند به اندازه تولید موسیقی در استودیو لذت‌بخش و نتیجه‌بخش باشد. با ذکر این نکات توجه شما را به هفت گام اساسی جلب می‌کنم که به شما کمک می‌کنند بیشترین استفاده را از استودیوی خانگی خود ببرید.

Organise Your Time

طبق یک برنامه‌ریزی مشخص کار کنید

اگر در خانه موسیقی می‌سازید، ممکن است نظم زمانی کار را فراموش کنید؛ زیرا استودیو همیشه برای شما مهیاست. شاید هر وقت که زمان مناسبی پیدا می‌کنید بر روی موسیقی کار می‌کنید؛ مثلاً ده دقیقه الان، ۳۰ دقیقه چند ساعت بعد و شاید در ادامه روز، بیست دقیقه دیگر.

این روش کار به خلاقیت شما لطمه وارد می‌کند. اگر در طول روز در یک شغل اداری مشغول به کار باشید، حتماً می‌دانید که اجازه کار کردن به این شکل را به شما نخواهند داد؛ زیرا این روش کار کردن مطمئناً به کاهش بازده منجر می‌شود.

بهتر است زمان‌های کار در استودیو را بر روی برنامه هفتگی خود به‌دقت مشخص کنید؛ درست مثل زمانی که استودیویی را برای کار کرایه می‌کنید. لازم نیست این زمان‌ها بیش‌ازحد طولانی باشند و حتی بازه زمانی یک ساعت در روز نیز می‌تواند به نتایج مثبتی بینجامد.

مانند کار در هر رشته دیگر، تمرین و تلاش باعث بهبود مهارت‌های شما می‌شود؛ پس زمان تولید موسیقی خود را مانند آموزش یک ساز جدید فرض کنید و پشتکار داشته باشید.

Optimise Your Workspace

محیط کار خود را بهینه‌سازی کنید

قسمتی از اتاق که برای تولید موسیقی از آن استفاده می‌کنید باید کاملاً منظم باشد. پیدا نکردن چیزی که سریعاً به آن نیاز دارید و یا زمان‌بر بودن پروسه اتصال سازها، میکروفون‌ها، امپلیفایرها و…، بهره‌وری را از بین خواهد برد.

برخی از اشخاص عادت دارند که لپ‌تاپ، کارت صدا و اسپیکر مانیتورینگ را بر روی رختخواب گذاشته و پایه میکروفون را کنار تخت مستقر کنند. این چینش تنها زمانی مفید واقع می‌شود که استودیوی دیگری در اختیار داشته باشید و از این چینش فقط برای ایجاد دموها و نسخه‌های اولیه و ساده موسیقی خود استفاده کنید.

فضای کار شما باید دربردارنده تمام تجهیزات شما باشد و به‌گونه‌ای چیده شده باشد که بتوانید با کمی خم شدن از محل نشستن خود، به کلیه پیچ‌ها و سوئیچ‌ها دسترسی داشته باشید. البته تجهیزاتی که نیاز به تنظیمات مکرر ندارند می‌توانند در جایی دورتر قرار بگیرند.

علاوه بر این، کارکرد برخی از تجهیزات استودیویی مانند اسپیکرهای مانیتورینگ، بسته به محل قرارگیری آنها تغییر خواهد کرد. این اسپیکرها را معمولاً باید در جایی قرار داد که بین سر شما و اسپیکرها یک مثلث متساوی‌الاضلاع تشکیل شود تا سیگنال شما هرگز دستخوش مشکلات فاز نباشد.

Work Out When You Feel Most Inspired

مشخص کنید که در چه زمان‌هایی بیشتر شوق به کار کردن دارید

شاید تصمیم‌گیری در مورد این امر، مشکل‌سازترین قسمت کار برای تولیدکنندگان موسیقی باشد. آیا باید صبح‌ها به تولید موسیقی پرداخت یا شب‌ها؟

مهمترین مؤلفه برای این تصمیم، نحوه عملکرد بدن شماست. با وجود اینکه ما می‌توانیم خودمان را با هر شرایطی وفق دهیم، اما برخی از افراد در طول روز و برخی دیگر در طول شب کارایی بیشتری دارند. ضمناً این زمان‌بندی با گذر زمان و بالا رفتن سن ممکن است تغییر کند؛ پس همیشه انعطاف‌پذیر باشید.

باید حساب کنید که در چه زمان‌هایی خلاق‌تر هستید و روی این بازه زمانی تمرکز کنید. البته باید به برنامه روزانه خود نیز توجه کنید؛ اما اگر در طول روز خلاقیت به سراغ شما نمی‌آید، در جدول برنامه‌ریزی خود شب‌ها را به تولید موسیقی اختصاص دهید.

همواره بهتر است عوامل مزاحم را به حداقل برسانید؛ پس اگر شب‌ها آرامش بیشتری در خانه شما حکم‌فرماست، احتمالاً در این ساعات بیشترین راندمان را خواهید داشت.

Manage Your Sample Collection

گنجینه سمپل‌ها و لوپ‌های خود را مدیریت کنید

چه سمپل‌ها و لوپ‌ها را از اینترنت دانلود می‌کنید و چه شخصاً آنها را ضبط می‌کنید، همیشه باید یک فولدر و یا حتی یک درایو را به این سمپل‌ها اختصاص دهید.

بدین طریق هنگامی که یک پکیج جدید دانلود می‌کنید، دقیقاً خواهید دانست که سمپل‌های مورد نظر را در کجا جستجو کنید. به یاد داشته باشید که هدر دادن زمان به منظور مرتب کردن فایل‌ها در حین تولید موسیقی، دشمن سهولت کار است.

دلیل دیگر اهمیت سامان‌دهی سمپل‌ها این است که اگر فایل‌های خود را در مکان مشخصی نگه ندارید، وقتی پروژه‌های قدیمی خود را مجدداً باز می‌کنید ممکن است نرم‌افزار آهنگسازی شما برای پیدا کردن فایل‌های مورد نیاز پروژه دچار مشکل شود.

Always Backup Your Files

همیشه از فایل‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید

شاید به نظر توضیح واضحات بیاید؛ اما این یکی از مهم‌ترین نکته‌ها برای شما و حرفه موسیقی شماست. اینکه متوجه شوید بخشی از کارهای شما برای همیشه از دسترس خارج شده‌اند و هیچ راه برگشتی وجود ندارد، احساس وحشتناکی است.

اخیراً لپ‌تاپ من از روی میز افتاد و هارد آن آسیب دید. امکان بازیابی هیچ‌یک از فایل‌ها نیز وجود نداشت. اغلب به پروژه‌های قدیمی که برای همیشه از دستشان داده‌ام فکر می‌کنم. برخی از این پروژه‌ها را سال‌ها پیش ساخته بودم. شاید آن آهنگ‌های قدیمی بهترین آثار من نبوده باشند، اما در هر صورت بخشی از از مسیر من به‌عنوان یک تولیدکننده موسیقی بودند و به همین خاطر، از دست دادن آنها برای من بسیار دردناک است.

ایجاد نسخه‌های پشتیبان بسیار راحت‌تر از تحمل چنین سانحه‌ای است. نسخه‌های پشتیبان را در یک درگاه آنلاین و یا بر روی یک هارد دیسک اختصاصی ذخیره کنید.

چینش بصری نرم‌افزار آهنگسازی خود را مرتب کنید

بعضی از نرم‌افزارهای آهنگسازی چیدمان مسیر کار را بسیار آسان می‌کنند و برخی نیز چنین نیستند. در هر صورت بهتر است عادت مرتب کردن پروژه‌ها را در خود ایجاد کنید؛ بدین ترتیب همواره دسترسی سریع و آسان به مهم‌ترین بخش‌های نرم‌افزار برای شما فراهم است.

کارهای خود را به‌صورتی مرتب کنید که یک تنظیم‌کننده و یا مهندس میکس که در طول پروژه همراه شما نبوده است هم بتواند با یک بررسی کوتاه، متوجه مسیر کلی کار شود؛ بدین ترتیب همواره قادر خواهید بود به پروژه‌های قدیمی خود بازگشته و کار بر روی آنها را ادامه دهید.

این روند بهتر است از نام‌گذاری کانال‌ها آغاز شود. این نام‌گذاری را می‌توانید هنگام ضبط و یا بلافاصله بعد از آن انجام دهید؛ اما هرگز آن را به زمان میکس کردن پروژه موکول نکنید. ممکن است تعداد کانال‌های یک آهنگ‌ آنقدر زیاد باشد که حتی خود شما هم نتوانید کارکرد دقیق هر یک از آنها را تشخیص دهید.

هم کانال‌های ساز، هم کانال‌های باس و هم کانال‌های افکت را نام‌گذاری کنید؛ بدین ترتیب دیگر نیازی نیست وقت خود را هدر داده و تک‌تک کانال‌ها را گوش کنید تا بفهمید چه صدایی در آنها قرار دارد.

به‌روز باشید

همیشه پیشرفت‌های جدید در زمینه سخت‌افزار و نرم‌افزار را دنبال کرده و با خواندن مجله‌های اینترنتی و وبلاگ‌ها، دانش خود را به‌روز نگه دارید.

هر روز محصولات تازه‌ای روانه بازار می‌شوند و از طریق به‌روز نگه داشتن دانش خود، خدمت بزرگی به خودتان کرده‌اید. نیازی نیست تمام محصولات جدید موجود در بازار را خریداری کنید؛ اما آگاه بودن از اینکه چه چیزی در بازار موجود است و کارایی آن برای شما چه خواهد بود، به شما کمک می‌کند که در زمینه انتخاب تجهیزات، هوشمندانه‌تر عمل کنید.

نتیجه‌گیری

چه موسیقی را برای مقاصد تجاری تولید کنید، چه به‌عنوان سرگرمی و یا حتی خیریه، همه ما قصد داریم آثاری لذت‌بخش و سرگرم‌کننده برای لذت خود و دیگران تولید کنیم.

برای تولیدکنندگان موسیقی که در خانه کار می‌کنند، جداسازی زندگی خانگی و پروسه خلق موسیقی ممکن است کمی دشوار باشد؛ اما گام‌های بالا قطعاً به شما کمک می‌کنند در جهت درست حرکت کنید.

منبع: ModeAudio
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *