شش راهنمایی برای پیک زدن مثل حرفه‌ای‌ها

در این مطلب، شش نکته را در مورد دست راست با شما در میان می‌گذاریم که به کمک آنها می‌توانید پیک زدن خود را بهبود دهید.

۱. دست را از مچ حرکت دهید

بیشتر حرکت پیک باید حاصل حرکت مچ دست باشد. هنگام نواختن یک آکورد با پیک (مضراب)، به دست راست خود نگاه کنید تا مطمئن شوید که از مچ خود به اندازه کافی کمک می‌گیرید. حرکت ساعد باید فقط در مواقعی استفاده شود که می‌خواهیم تأکید بیشتری بر روی یک یا دو آکورد داشته باشیم و نیاز است که آنها را کمی محکم‌تر بنوازیم.

۲. مچ خود را سفت نگیرید

اگر مچ دست خود را بیش‌ازحد منقبض کنید، صدای مضراب زدن شما خشن‌ خواهد شد. برای رفع انقباض به وجود آمده، دستتان را رها کنید تا در کنار بدن شما قرار گیرد. آن را کاملاً آزاد و بدون کنترل بگذارید. سپس مجدداً به وضعیت نوازندگی برگشته و مضراب بزنید.

۳. سبک و سریع حرکت کنید

ایجاد مهارت مضراب زدن سریع و سبک، بخشی مهم از مهارت استرامینگ با صدای دلنشین است. برای ایجاد این مهارت، هر بار روی یکی از ضربه‌های مضراب تمرکز کنید. به این صورت که با دست چپ آکورد را بگیرید و سپس با مضراب به سیم‌ها از بالا به پایین، با بیشترین سرعت و کمترین شدت ممکن، ضربه بزنید.

۴. ولوم را کنترل کنید

تمرین بالا را با حرکت مضراب از پایین به بالا نیز تمرین کنید. سپس در ضربات یک در میان از بالا به پایین و از پایین به بالا، سعی کنید که حجم صدای سیم‌ها در هر دو حالت یکسان باشد.

۵. محل مضراب زدن را تغییر دهید

مضراب زدن نزدیک به قسمت پل (بریج) گیتار، صدایی براق‌تر ایجاد می‌کند و هرچه مضراب را از پل دور کنید، صدایی گرم‌تر خواهید داشت. محل مضراب زدن را بر حسب سلیقه خود انتخاب کنید و از تغییر صدای حاصله، به‌عنوان ابزاری برای تنوع دادن به صدای ساز استفاده کنید.

۶. مضراب را با زاویه نگه دارید

نگه داشتن مضراب با کمی زاویه می‌تواند صدای جذابی ایجاد کند. لازم نیست پیک گیتار را با زاویه شدید نگه دارید و حتی کمی زاویه دادن به مضراب نیز در صدا تفاوت ایجاد خواهد کرد.(۱)

با استفاده از این شش نکته، صدای بهتر، اجرای بهتر و ظاهر بهتری در هنگام ساز زدن خواهید داشت. با ایجاد عادت‌های درست، بسیار سریع‌تر از آنچه انتظارش را دارید می‌توانید به سطح حرفه‌ای برسید.

منبع: وب‌سایت فندر
نویسنده: Nick Stoubis
مترجم: کیان ایرجی


۱زاویه دادن به مضراب در جهت‌های مختلف نیز جنس‌های صوتی مختلفی به ساز می‌دهد. (مترجم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *