۵ گام اساسی گیتار برای مبتدی‌ها

با این راهنمای ساده گام‌های آسانی را خواهید آموخت که باعث افزایش مهارت شما می‌شوند و به افزایش شناخت شما از صفحه انگشت‌گذاری کمک می‌کنند.

شاید در حین آموختن گیتار به واژه گام برخورد کرده باشید؛ اما برخی از نوازندگان به ‌درستی معنی این کلمه را نمی‌دانند.

گام‌ها ردیف‌های منظمی از نت‌ها هستند که در ترتیب‌های بالارونده و یا پایین‌رونده نواخته می‌شوند و به ایجاد مهارت و قدرت در انگشتان نوازنده کمک می‌کنند. همچنین تمرین کردن گام‌ها بر روی گیتار، به ایجاد آشنایی بیشتر با صفحه انگشت‌گذاری و تربیت گوش موسیقایی کمک کرده و چارچوبی ایجاد می‌کند که با استفاده از آن می‌توانید برای آهنگ‌های خود ملودی بسازید.

در این مطلب، نگاهی می‌اندازیم به پنج گام اساسی و مهم برای نوازندگان تازه‌کار.

گام می مینور پنتاتونیک

گام می مینور پنتاتونیک در پوزیسیون آزاد، نقطه آغاز سولونوازی است. در این نسخه از گام مینور پنتاتونیک، بر روی هر سیم دو نُت نواخته می‌شود؛ یک سیم آزاد و یک نت با پرده‌گیری. آهنگ How Many More Times از گروه Led Zeppelin، آهنگ Back in Black از گروه AC/DC و آهنگ Rumble از Link Wray، جزو آهنگ‌های محبوبی هستند که از این گام در آنها استفاده شده است.

گام می مینور پنتاتونیک

گام لا مینور پنتاتونیک (پوزیسیون پنجم)

گام لا مینور یک گام پنج نتی محبوب است که دانستن آن برای نواختن ریف، سولو و ملودی، به‌خصوص در سبک‌های راک و بلوز، ضروری است. آموختن گام لا مینور پنتاتونیک در پوزیسیون پنجم و در دو اکتاو بسیار ساده است و به افزایش قدرت دست پرده‌گیر شما کمک شایانی می‌کند.

از جمله آهنگ‌های محبوبی که از گام لا مینور پنتاتونیک در آنها استفاده شده می‌توان به Stairway to Heaven از گروه Led Zeppelin و Hoodoo Bluesman از Junior Wells اشاره کرد.

گام لا مینور پنتاتونیک (پوزیسیون پنجم)

گام دو ماژور (پوزیسیون آزاد)

آموختن گام دو ماژور به فهم کلید دو کمک کرده و از آنجا که این گام هیچ نُت دیز یا بملی ندارد، نقطه شروع مناسبی برای آهنگ‌سازی است. برای نواختن این گام بر روی سیم سی، کافیست الگوی یک پرده، یک پرده، نیم‌پرده، یک پرده، یک پرده، یک پرده و نیم‌پرده را دنبال کنید. با استفاده از همین گام ساده می‌توانید آهنگ Twinkle Twinkle Little Star را بنوازید.

با اینکه نواختن گام دو ماژور بر روی سیم دوم روش مناسبی برای فهم این گام است، اما معمولاً این گام بر روی چند سیم نواخته می‌شود.

گام دو ماژور (پوزیسیون آزاد)

گام سل ماژور (پوزیسیون آزاد)

مانند گام دو ماژور، گام سل ماژور را نیز می‌توان بر روی یک سیم و با استفاده از فرمول یادشده اجرا کرد.

اما مجدداً روش مرسوم این است که از هر شش سیم برای نواختن نت‌های این گام استفاده کنیم. آموختن گام سل ماژور به افزایش قدرت انگشت کوچکِ دست پرده‌گیر شما نیز کمک خواهد کرد.

گام سل ماژور (پوزیسیون آزاد)

گام می مینور هارمونیک (پوزیسیون آزاد)

گام می مینور هارمونیک غالباً در سبک‌های کلاسیک، جز و متال مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند به سولونوازی شما رنگ و بوی جذابی ببخشد. یک راه برای آشنایی با گام می مینور هارمونیک، نواختن آن بر روی سیم می بالا است. از پوزیسیون آزاد شروع کرده و سپس به ترتیب فرت دوم (یک پرده)، فرت سوم (نیم‌پرده)، فرت پنجم (یک پرده)، فرت هفتم (یک پرده)، فرت هشتم (نیم‌پرده)، فرت یازدهم (مینور سوم) و فرت دوازدهم (نیم‌پرده) را بنوازید.

البته خیلی زود متوجه خواهید شد که اجرای این گام بر روی هر شش سیم بسیار ساده‌تر است.

گام می مینور هارمونیک (پوزیسیون آزاد)

منبع: وب‌سایت فندر
نویسنده: Mike Duffy
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *