چند روز پیش، شرکت انگلیسی فوکسرایت (Focusrite)، از سه محصول جدید از نسل چهارم سری کارت صداهای مشهور Scarlett رونمایی کرد.
این سه محصول که Scarlett 16i16 ،Scarlett 18i16 و Scarlett 18i20 نام دارند، بزرگترین محصولات سری اسکارلت تا به امروز به شمار میروند و میتوان آنها را کارت صداهایی بسیار قدرتمند با اتصالاتی کافی برای بزرگترین استودیوها دانست.
شرکت فوکسرایت کمتر از یک سال پیش، نسل چهارم کارت صداهای سری اسکارلت را به بازار عرضه کرد که نسبت به نمونههای قبلی خود، شاهد ارتقاهایی مشهود بودهاند و از عملکرد صوتی بهتر، ابزارهای پیشرفته تولید موسیقی و امکاناتی بسیار کاربردی برای استفاده در استودیوهای حرفهای برخوردارند. حال، سه مدل جدید از این سری، با اتصالات متعدد، قابلیت تغییر مانیتور فعال از پنل جلویی و امپلیفایرهای قدرتمند هدفون، در سطحی جدید از کیفیت نسبت به نسلهای قبلی خود قرار دارند و میتوانند در حرفهایترین استودیوها نیز بهعنوان کارت صدای اصلی مورد استفاده قرار بگیرند.
همچنین بزرگترین مدل این سری، یعنی Scarlett 18i20، به یک میکروفون تاکبک (talkback) نیز مجهز است که استفاده از آن در محیطهای حرفهای ضبط را ممکن میسازد.
هر سه این آدیو اینترفیسها، از داینامیک رنجی ۱۲۲ دسیبلی برخوردارند که ادعا میشود به لطف بهکارگیری مبدلهای اختصاصی RedNet فوکسرایت در آنها حاصل شده است. همچنین، پریامپهایی پیشرفته نیز در این سه دستگاه تعبیه شده است که توانایی تولید گینی معادل با ۶۹ دسیبل را دارند و میتوانند با بازهای وسیع از میکروفونهای موجود در بازار، عملکردی کاملاً بهینه داشته باشند. علاوه بر اینها، حالت Air نیز در این کارت صداها نسبت به نسلهای قبلیشان بهبود یافته است و اکنون میتوان با بهکارگیری آن، تجربهای نزدیکتر به ماهیت صوتی استثنایی کنسولهای استودیویی فوکسرایت را تجربه کرد. دو حالت، یکی آنالوگ و دیگری بر پایه DSP موسوم به Presence و Harmonic Drive نیز در Scarlett 16i16 ،Scarlett 18i16 و Scarlett 18i20 تعبیه شده است که میتوان با بهرهگیری از آنها، عمق و گرمای دلچسبی را به صدای ضبطشده از پریامپ بخشید.
دو ویژگی بسیار کاربردی دیگر این محصولات، Auto-Gain و Clipsafe نام دارند که در کنار یکدیگر، پروسه آمادهسازی و انجام تنظیمات برای ضبط را بسیار تسهیل میکنند. این دو ویژگی که قابلیت اعمال بر روی هشت کانال صوتی بهصورت همزمان را دارند، در کنار یکدیگر میتوانند گین پریامپهای کارت صدا را بهصورت خودکار و بسته به شدت صدای ورودی به میکروفون تنظیم کنند و از کلیپ کردن سیگنال نیز جلوگیری به عمل آورند. در واقع، با بهکارگیری این دو ویژگی در فرایند ضبط، میتوانید بدون نیاز به انجام هیچگونه تنظیم در ورودیهای کارت صدا، ضبطهایی کاملاً بهینه از نظر شدت و پویایی سیگنال را برای خود رقم بزنید.
همچنین، نمایشگرهای Dynamic Gain Halo نیز در این آدیو اینترفیسها نسبت به نسخههای قبلی آنها ارتقاء یافته است و اکنون، میتوان از طریق آنها، شدت سیگنال خروجی را نیز در کنار سیگنال ورودی مشاهده و پایش کرد.
علاوه بر تمامی این موارد، Scarlett 16i16 ،Scarlett 18i16 و Scarlett 18i20 از قابلیت انتخاب اسپیکر مانیتورینگ متصل فعال، اتصالات MIDI و امکان افزایش ورودیها بهشکل دیجیتال بهوسیله دو پورت S/PDIF و ADAT نیز بهرهمند هستند و به لطف این ویژگیها، میتوان از آنها در بزرگترین و حرفهایترین استودیوها نیز بهخوبی بهره گرفت.
تمامی این کارت صداهای جدید، بهشکل کامل از نرمافزار کنترلی فوکسرایت موسوم به Focusrite Control 2 پشتیبانی میکنند و میتوان از طریق این نرمافزار، به تنظیماتی همچون شدت سیگنال هر یک از ورودیها و خروجیها بهشکل مجزا، کنترل سیگنال خروجیها، مسیردهی سیگنال و ایجاد میکسهای مانیتور برای هر کانال خروجی دسترسی داشت. همچنین، علاوه بر Focusrite Control 2، یک اپلیکیشن موبایلی، مبتنی بر دو سیستم عامل اندروید (Android) و آی او اس (iOS) نیز با همین نام توسط فوکسرایت منتشر شده است که با استفاده از آن، میتوان از راه دور نیز به تنظیماتی همچون مسیردهی سیگنال و گین ورودی هر یک از پریامپهای کارت صدا بهشکل مجزا و دقیق دسترسی داشت؛ امکانی که میتواند کار در استودیو و تنظیم لولها را برای مهندسین صدا و آهنگسازان بسیار آسان کند.
یک ابزارک نرمافزاری موسوم به Easy Start نیز برای کارت صداهای جدید فوکسرایت قابل دریافت است که میتواند به کاربران در اتصال و راهاندازی سریع این محصولات کمک کند و به پروسه راهاندازی آنها سرعت ببخشد.
علاوه بر اینها، همراه با این سه محصول، یک بسته نرمافزاری جامع و کاربردی نیز عرضه میشود که لایسنس رایگان عناوینی همچون نرمافزار آهنگسازی Ableton Live Lite و یک اشتراک سهماهه برای نرمافزار Pro Tools Artist را در خود جای داده است.
کارت صداهای فوکسرایت Scarlett 16i16 ،Scarlett 18i16 و Scarlett 18i20، از اواسط ماه اکتبر جاری در بازار جهانی قابل خریداری خواهند بود.
برای خرید کارت صدای Focusrite Scarlett 16i16 4th Generation، باید چیزی در حدود ۳۴۰ دلار و برای خرید دو مدل بزرگتر، یعنی Scarlett 18i16 Gen و Scarlett 18i20 4th Gen، باید بهترتیب حدوداً ۴۷۰ و ۶۱۵ دلار بپردازید. این مبالغ، قیمتهایی بسیار مناسب در دنیای کارت صداهای استودیویی حرفهای به شمار میروند و با توجه به امکانات بسیار و مشخصات فنی نویدبخش این محصولات جدید، ارزش خرید بالایی را برای آنها رقم میزند. بنابراین، انتظار داریم که این سه کارت صدای جدید مورد استقبال گرم آهنگسازان و استودیوهای حرفهای قرار گیرند.
منبع: Sound On Sound
مترجم: امیر تولی