آشنایی با برخی از گران‌قیمت‌ترین میکروفون‌های حرفه‌ای موجود در بازار

گران‌قیمت‌ترین میکروفون‌های حرفه‌ای موجود در بازار

شاید بتوان گفت که در ضبط یک صدا و کیفیت و ماهیت آن، میکروفون مورد استفاده و نوع آن، برجسته‌ترین نقش را ایفا می‌کند. وظیفه یک میکروفون، دریافت امواج صوتی و تبدیل آنها به یک جریان الکتریکی است؛ جریانی که پس از تبدیل، به دستگاه متصل به میکروفون و تجهیزات ضبط منتقل می‌شود و در آنجا، ضبط و برای پخش، مجدداً به یک موج صوتی تبدیل می‌شود. بنابراین، بدیهی است که برای ضبط صدا با کیفیتی عالی، پیش از هر چیز به یک میکروفون حرفه‌ای نیاز خواهید داشت.

امروزه، برای خریداری یک میکروفون باکیفیت، الزاماً نیاز به پرداخت مبالغی هنگفت نخواهید داشت و می‌توانید با صرف یک مبلغ مناسب و منطقی، صاحب یک میکروفون حرفه‌ای و بادوام بشوید. این دسته از میکروفون‌ها، برای اکثر موزیسین‌ها و صدابرداران کاملاً کفایت می‌کنند و می‌توانند نیازهای آنها در زمینه کیفیت ضبط و انعطاف کاربری را به بهترین نحو برآورده کنند. اما اگر قصد خرید یک میکروفون ساده را نداشته باشید و به دنبال یک میکروفون استودیویی با عملکرد صوتی فوق‌العاده، کیفیت ساخت عالی، میراثی غنی و امکانات فراوان باشید، مسلماً باید مبالغی بسیار بیشتر را پرداخت کنید؛ به‌طوری که برای تصاحب برخی از این دسته از میکروفون‌ها، باید مبلغی در حدود قیمت یک خودروی نوی اقتصادی را کنار بگذارید!

این میکروفون‌های گران‌قیمت، بیش از هر چیز به عملکرد صوتی بی‌نقص و بی‌رقیب خود مشهورند که در آن، صدای ضبط‌شده با شفافیتی کریستالی و ریزترین جزئیات به نمایش درمی‌آید. این میکروفون‌ها چندان برای استفاده در استودیوهای خانگی و حتی استودیوهای حرفه‌ای متوسط مناسب نیستند و بیشتر برای استفاده در استودیوهای بزرگ و معتبر، محل‌های مجلل برگزاری کنسرت و برخی از ایستگاه‌های رادیویی خاص مناسب هستند. تمرکز اصلی طراح این محصولات بیش از هر چیز، ساخت میکروفونی بوده است که بتواند ریزترین جزئیات صوتی را به‌شکلی دقیق و ظریف به نمایش بگذارد و تصویری زیبا و کامل را از صدای ضبط‌شده به هنرمندان ارائه کند.

در این مطلب، قصد داریم هشت نمونه از گران‌قیمت‌ترین میکروفون‌های حرفه‌ای موجود در بازار را به شما معرفی کنیم. این میکروفون‌ها با برخورداری از فناوری‌هایی پیشرو و کیفیت صدایی بی‌رقیب، اوج فناوری صنعت ضبط صدا را به نمایش می‌گذارند؛ اما این محصولات به‌خصوص به دلیل کاربری ویژه خود، معمولاً تنها توسط خبره‌ترین متخصصین صدا، در مقاصدی حرفه‌ای و در چندی از مهمترین استودیوهای دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند و نمی‌توانید آنها را مگر در موارد استثنا، در یک استودیوی خانگی مشاهده کنید!

۸. Telefunken U48

قیمت: ۸۹۹۵ دلار

گرانترین میکروفون حرفه‌ای موجود در بازار

U48 از شرکت تلفونکن (Telefunken) یک میکروفون کاندنسر دیافراگم بزرگ با مداری لامپی است و می‌توان آن را یکی از محصولات مهم بر پایه میکروفون افسانه‌ای U47 دانست. این میکروفون استودیویی در ساختار خود به یک لامپ از نوع VF14K مجهز است که نیروی مورد نیاز کپسول M7 آن را تأمین می‌کند. هر دوی این قطعات، از محبوب‌ترین عناصر اصلی میکروفون در دنیای تجهیزات استودیویی به شمار می‌روند و می‌توانند در ترکیب با یکدیگر، صدایی بی‌نظیر و بسیار دلچسب را تولید کنند.

الگوی قطبی ثانویه این میکروفون، نَه تمام‌جهته (omnidirectional)، بلکه همانند اکثر میکروفون‌های کاندنسر دیگر، دو-جهته (bidirectional) است. این ویژگی، Telefunken U48 را برای ضبط در محیط‌های غیرمعمول که کنترل صدای محیط در آنها اهمیت دارد و همچنین ضبط مصاحبه‌های دو-نفره، به گزینه‌ای ایده‌آل تبدیل می‌کند. اما با تنظیم این میکروفون در الگوی قطبی تک‌جهته کاردیوید (cardioid) یا قلبی‌شکل، عملکردی بسیار شبیه به میکروفون مشهور U47 را از آن تجربه خواهید کرد.

ویژگی‌های آکوستیک و صوتی U48، آن را به ابزاری عالی برای ضبط انواع وکال و تقریباً تمامی سازها، با هر روش میکروفون‌گذاری و در هر فاصله و محیطی تبدیل کرده‌اند. در واقع، می‌توان گفت که این میکروفون در ضبط هر منبع صوتی، می‌تواند صدایی بی‌نظیر را از خود به نمایش بگذارد و تمامی کیفیت‌های خوشایند صدای مورد نظر را به بهترین نحو برای شما به ثبت برساند.

آیا می‌دانستید؟

شرکت تلفونکن در سال ۱۹۰۳ در شهر برلین (Berlin) آلمان تأسیس شده است و اکنون، بیش از ۱۲۰ سال قدمت و سابقه درخشان در تولید تجهیزات صوتی دارد.

۷. Neumann KU100-Black Dummy Head

قیمت: ۸۹۵۵ دلار

میکروفون نویمن KU100-Black Dummy Head

KU100 Dummy Head، یک میکروفون متفاوت از شرکت مشهور نویمن (Neumann) است که با شبیه‌سازی مشخصات فیزیکی سر و گوش‌های انسان، سعی در شبیه‌سازی تجربه شنیداری ما در دقیق‌ترین شکل ممکن دارد. این میکروفون متفاوت، در واقع یک مجسمه سر و گوش انسان، با تمام جزئیات موثر در امواج صوتی است که دو میکروفون با الگوی قطبی همه‌جهته یا omnidirectional درون بخش گوش‌های آن تعبیه شده است. این مجسمه سر، از موادی خاص ساخته شده است که از لحاظ فشردگی و ویژگی‌های آکوستیک، شباهت بسیاری به جنس سر و جمجمه انسان دارد و به همین دلیل، بازآفرینی تجربه شنیداری انسان در آن به‌شکلی دقیق و نزدیک به واقعیت صورت می‌گیرد.

KU100 به توانایی فوق‌العاده خود در ضبط صدا به‌شکلی بسیار واقعی، طبیعی و با عمقی سه‌بعدی مشهور است و می‌تواند صدا را به‌گونه‌ای ضبط کند که با شنیدن آن به‌وسیله هدفون، حس کنید در محل پخش آن حضور دارید. این میکروفون خاص امروزه بیشتر برای ضبط موسیقی در سبک‌هایی همچون کلاسیک و امبینت مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما از نظر ما، قابلیت‌های فوق‌العاده آن تا به امروز از چشم بسیاری از هنرمندان و صدابرداران پنهان مانده است و استفاده وسیع از آن، می‌تواند انقلابی در صنعت ضبط موسیقی و صدابرداری به پا کند. همچنین اخیراً از Neumann KU100-Black Dummy Head برای ضبط صدا به‌شکلی فراگیر برای مصارفی همچون بازی‌های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) نیز استفاده می‌شود.

روش ضبط صدا توسط میکروفون‌هایی همچون KU100، باینارال (Binaural) نام دارد که به معنای دو-گوشی است و اشاره به‌شکل قرارگیری میکروفون‌ها و سعی در شبیه‌سازی تجربه شنیداری انسان در آنها دارد. برای تجربه صدای ضبط‌شده با روش باینارال به بهترین نحو ممکن، بهتر است که از یک هدفون استفاده کنید؛ اما حتی با استفاده از یک جفت اسپیکر باکیفیت با قرارگیری صحیح نیز می‌توانید جادوی این روش ضبط نوین و خلاقانه را تا حدی قابل قبولی تجربه کنید.

آیا می‌دانستید؟

اولین موسیقی پاپ ضبط‌شده با تکنیک باینارال، در سال ۱۹۷۸ و توسط لو رید (Lou Reed) تولید و منتشر شده است.

۶. Brauner VMA

قیمت: ۹۶۹۹ دلار

Brauner VMA

براونر (Brauner) یکی از شرکت‌های پیشرو و نوآور در زمینه تولید میکروفون حرفه‌ای است که اکنون، مجموعه‌ای کوچک و نفیس از میکروفون‌ها را در سبد محصولات خود دارد. اما متأسفانه، بسیاری از میکروفون‌های این شرکت یا شاید بتوان گفت تمامی آنها، با قیمتی بسیار بالا به فروش می‌رسند و تجربه استفاده از آنها، برای همگی ما ممکن نیست.

مدل VMA از این شرکت، یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ است که مداری لامپی دارد و با هدف ضبط صدا در محیط‌هایی ایده‌آل و به‌شکل حرفه‌ای طراحی شده است. مهمترین ویژگی این میکروفون، الگوی قطبی قابل تنظیم آن به‌شکل بی‌نهایت است که امکان ضبط صدای تقریباً تمامی منابع صوتی، از وکال و انواع ساز، تا ضبط میدانی را به‌وسیله آن به کاربر می‌دهد. به دنبال همین امر نیز VMA را می‌توان در تقریباً تمامی شرایط و در کنار انواع سازها در استودیوها مشاهده کرد و حتی برخی از افراد از آن برای ضبط صدای محیط و صدابرداری نیز استفاده می‌کنند.

میکروفون‌های شرکت براونر بر اساس ماهیت صوتی خود، به دو دسته موسوم به Natural یا طبیعی و Charming یا زیبا تقسیم می‌شوند. میکروفون‌های دسته اول، صدا را به‌شکلی طبیعی و همانگونه که هست ضبط می‌کنند و میکروفون‌های دسته دوم، همانگونه که از نامشان پیداست، با تمرکز بر فراهم‌آوری و ضبط صدا به زیباترین شکل ممکن طراحی شده‌اند و می‌توانند تصویری هرچند متفاوت از واقعیت، اما دلچسب و مسحورکننده را از صدا ارائه کنند. مدل VMA، همانند یک پل میان این دو دسته از میکروفون‌های براونر قرار گرفته است و می‌تواند هر دوی این ماهیت‌های صوتی را به نحو احسن ارائه کند. در واقع، یک سوییچ بر روی این میکروفون تعبیه شده است که می‌توان با استفاده از آن، عملکرد صوتی آن را در میان این دو حالت تغییر داد و به این شکل، در بازه‌ای بسیار وسیع از شرایط و برای ضبط صدای هر ساز و هر نوعی از وکال، برای هر سبکی از موسیقی از این میکروفون بهره گرفت.

به‌طور دقیق‌تر، VMA در واقع ترکیبی از دو میکروفون VM1 و VMX براونر از دسته‌های Natural و Charming است و با استفاده از سوییچ مذکور، می‌توان عملکرد این دو میکروفون را به‌شکل مجزا در آن تجربه کرد. همچنین قابلیت‌های الگوی قطبی مدل VM1 نیز در این میکروفون قابل دسترسی است و به دنبال همین امر، می‌توان گفت که با میکروفونی با انعطاف کاربری بی‌رقیب روبرو هستیم.

آیا می‌دانستید؟

شرکت Brauner Microphones یا به اختصار Brauner، در سال ۱۹۹۳ توسط مهندس صدا، درک براونر (Dirk Brauner) تأسیس شده است و با وجود سابقه نه‌چندان طولانی خود در تولید تجهیزات صوتی همچون میکروفون، هنری معجزه‌آسا در تولید این وسایل دارد و محصولاتی جادویی را در این دسته به بازار عرضه کرده است.

۵. Sony C-800G

قیمت: ۱۰۷۰۰ دلار

میکروفون سونی

امروز، شاید کمتر آهنگساز و مهندس صدایی، شرکت ژاپنی سونی (Sony) را به تولید چندی از مهمترین و گران‌ترین میکروفون‌های استودیویی در دنیا بشناسد. اما این شرکت چند میکروفون فوق‌العاده در سبد محصولات خود دارد که می‌توان به‌آسانی از آنها به‌عنوان برترین میکروفون‌های تاریخ و محصولاتی انقلابی در این زمینه یاد کرد. C-800G نیز بدون شک یکی از این میکروفون‌هاست.

C-800G، یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ دوقلو و مداری لامپی است که توانایی ضبط بازه فرکانسی بسیار وسیعی را دارد و از حساسیت و پاسخ‌دهی کم‌نظیری نیز برخوردار است. این ویژگی‌های فنی، امکان ضبط یک اجرای وکال با تمامی جزئیات ظریف و با پویایی فوق‌العاده را به این میکروفون محبوب می‌دهند.

یکی از کاربردی‌ترین امکانات در سونی C-800G، سوییچ تغییر الگوی قطبی در آن است که با استفاده از آن، می‌توانید الگوی قطبی این میکروفون را بسته به شرایط ضبط و منبع صوتی مورد نظر خود، به‌شکل الکترونیکی، در میان دو حالت دو-جهته (bidirectional) یا کاردیوید تنظیم کنید. این قابلیت، این میکروفون را به ابزاری بسیار کاربردی برای ضبط صدای وکال و انواع سازها تبدیل می‌کند و انعطاف کاربری فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشد.

اما علاوه بر این ویژگی‌های کاربردی، Sony C-800G به یک سیستم خنک‌کننده داخلی ساخته‌شده بر پایه فرایند خنک‌سازی ترمو-الکتریک پلتیر (Peltier) نیز مجهز است که دمای مدار لامپی میکروفون را در بهینه‌ترین میزان آن حفظ می‌کند تا همواره بهترین عملکرد صوتی، با کمترین نویز و دیستورشن ممکن حاصل شود.

C-800G را می‌توان یکی از نوآورانه‌ترین و بهترین میکروفون‌های ساخته‌شده در تاریخ دانست که از نظر ما، به دلیل قیمت بالای خود، آنقدر که لایق آن بوده است مورد توجه هنرمندان صنعت صدا واقع نشده است. اما این میکروفون، در استودیوهای فیلم و موسیقی بزرگ و معتبر، بسیار محبوب است و نمونه‌هایی متعدد از آن در چندی از مشهورترین این استودیوها به چشم می‌خورد.

آیا می‌دانستید؟

این نکته ارتباطی با شرکت سونی و C-800G ندارد؛ اما ذکر آن خالی از لطف نیست. کلمه «میکروفون» اولین بار توسط مخترع و فیزیکدان انگلیسی، سر چارلز ویتستون (Sir Charles Wheatstone) مورد استفاده قرار گرفت و به‌عنوان یک کلمه حقیقی نیز به ثبت رسید. ویتستون بیش از هر چیز، به اختراع تلگراف مشهور است.

۴. Telefunken ELA M 251 E

قیمت: ۱۰۹۹۵ دلار

Telefunken ELA M 251 E

ELA M 251 E یک میکروفون بسیار خوش‌ساخت و محبوب است که اولین بار، در دهه شصت میلادی توسط شرکت آلمانی تلفونکن به بازار عرضه شد. این محصول، در واقع یک نسخه جانبی و ویژه بازار جهانی از میکروفون ELA M251 است که در گذشته بیشتر در صنعت تلویزیون و رادیو مورد استفاده قرار می‌گرفت.

ELA M 251 E، یک میکروفون کاندنسر دیافراگم-بزرگ افسانه‌ای با مداری لامپی است که از آن برای ضبط چندی از مهمترین و مشهورترین آثار موسیقی دنیا بهره گرفته شده است و می‌توان آن را یکی از مهمترین میکروفون‌های تاریخ دانست. شرکت تلفونکن، چند سال پیش نسخه‌ای بازآفرینی‌شده از ELA M 251 E را به سبد محصولات خود افزود که در واقع، یک میکروفون بسیار مشابه با نسخه اولیه خود است که در تمامی جزئیات طراحی مدار و بدنه خود، با نمونه اصلی برابر است، اما از قطعاتی مدرن و به‌روز در ساخت آن استفاده شده است.

این میکروفون کلاسیک افسانه‌ای در مدار خود به یک لامپ از نوع ۶۰۷۲A تجهیز شده است که در ترکیب با کپسول CK12 آن، صدایی جادویی با ماهیتی دلچسب و زیبا را به آن می‌بخشد. کپسول به‌کاررفته در این میکروفون، یعنی CK12، قابلیت دریافت صدا در سه الگوی قطبی کاردیوید، دو-جهته و همه‌جهته را دارد و به دنبال همین امر، از ELA M 251 E می‌توان در بازه‌ای وسیع از شرایط ضبط و برای ضبط صدای انواع منابع صوتی استفاده کرد. همچنین نسخه جدید این میکروفون، از سلف نویزی بسیار پایین‌تر و تحمل جریانی بالاتر نسبت به نسخه اصلی و اولیه خود برخوردار است که عملکردی بهتر و صدایی تمیزتر را برای آن رقم می‌زند.

آیا می‌دانستید؟

حرف E موجود در نام این میکروفون، مخفف کلمه Export یا صادرات است و به این معناست که این نسخه از ELA M 251، نسخه‌ای صادراتی برای فروش در بازارهای آمریکا و در کل، خارج از آلمان است.

۳. Telefunken ELA M 251 T

قیمت: ۱۰۹۹۵ دلار

Telefunken ELA M 251 T

ELA M251T نیز یکی دیگر از میکروفون‌های خانواده محبوب M251 است و همانند آنها، یک میکروفون قدرتمند و بسیار باکیفیت و البته گران‌قیمت است! اما این نسخه از M251، به‌عبارتی، روایتی مدرن از این میکروفون کلاسیک است و امکاناتی مدرن را در قالب طراحی وینتج آن ارائه می‌کند. در واقع، این میکروفون به‌جای کپسول کلاسیک CK12، به یک نسخه مدرن از آن، موسوم به CK13 تجهیز شده است که از لحاظ فنی، عملکردی بهتر از نسل قبلی خود دارد و یک کپسول به‌روز و مدرن به شمار می‌رود.

در CK12، دیافراگم با لایه‌ای از طلا پوشیده شده است که استحکام ساختاری آن را افزایش می‌دهد و در کنار آن، ماهیت صوتی ویژه‌ای را نیز به میکروفون می‌بخشد؛ اما در نسخه جدید این کپسول یعنی CK13، طلا جای خود را به یک آلیاژ موسوم به ۲۲۱۳ داده است که ترکیبی از آلومینیوم و تیتانیوم است. این آلیاژ، استحکام ساختاری بالاتری از طلا دارد و به دنبال همین امر، دقتی بالاتر برای کپسول، خصوصاً در ضبط اصوات با فرکانس پایین رقم می‌زند و باعث ضبط صدا به‌شکلی پویاتر و با کیفیتی بالاتر می‌شود. همچنین این آلیاژ وزن مخصوص پایین‌تری از طلا دارد؛ به همین دلیل، به‌کارگیری آن در دیافراگم CK13، باعث وزن بسیار پایین‌تر آن نسبت به دیافراگم CK12 شده و عملکردی بهتر را در ضبط فرکانس‌های بالا برای آن رقم می‌زند. به عبارت دیگر، فرکانس‌های بالا در CK13 نسبت به CK12 به‌شکلی بسیار ظریف‌تر و زیباتر ضبط می‌شوند و جزئیات موجود در این محدوده فرکانسی نیز در محتوای صوتی ضبط‌شده توسط آن با کیفیتی بیشتر به گوش می‌رسد. در نتیجه و به‌طور خلاصه، این کپسول جدید می‌تواند صدا را با جزئیات و دقتی بیشتر نسبت به CK12 ضبط کند و در عین حال، ماهیت گرم و عمق صوتی بی‌رقیب آن را نیز کماکان ارائه کند.

آیا می‌دانستید؟

گفته می‌شود که تلفونکن در حد فاصل سال‌های ۱۹۶۰ الی ۱۹۶۵، مجموعاً کمتر از ۳۷۰۰ نمونه از میکروفون‌های سری ELA M را به تولید رسانده است. همین تولید محدود و البته عملکرد فوق‌العاده این میکروفون‌ها باعث شده است که امروز، نمونه‌های سالم آنها با قیمت‌هایی نجومی و باورنکردنی در بازار تجهیزات استودیویی دست دوم به فروش برسند.

۲. Josephson Engineering C725

قیمت: ۱۵۶۲۰ دلار

گران ترین میکروفون حرفه‌ای موجود در بازار

جوزفسون انجینیرینگ (Josephson Engineering) یک شرکت کوچک دانش‌بنیان واقع در ایالت کالیفرنیا است که تخصص آن، تولید میکروفون‌هایی باکیفیت برای مصارف حرفه‌ای است و سابقه‌ای طولانی و درخشان نیز در این زمینه دارد.

مدل C275 از این شرکت، یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ است که مدار آن بر پایه فناوری دوگانه ترانزیستوری/لامپی ساخته شده است و به یک کپسول بسیار پیشرفته با دو دیافراگم نیز مجهز است.

این میکروفون قابلیت ضبط صدا در پنج الگوی قطبی کاردیوید، ساب‌کاردیوید (subcardioid)،‌ هایپرکاردیوید (hypercardioid)، دو-جهته هشتی (figure-8) و همه‌جهته را دارد و کاربران می‌توانند با استفاده از یک سوییچ ویژه تعبیه‌شده بر روی بدنه دستگاه پاور میکروفون، الگوی قطبی مناسب با مورد کاربری خود را از میان این پنج گزینه انتخاب کنند. امکان انتخاب پنج الگوی قطبی در این میکروفون، انعطاف کاربری فوق‌العاده‌ای را به آن بخشیده است.

اما در کنار این سوییچ، یک سوییچ دو-حالته دیگر وجود دارد که یک سوی آن، علامت یک خورشید و در سوی دیگر آن، تصویر یک ماه قرار گرفته است. با استفاده از این سوییچ که توسط جوزفسون، سوییچ سرد و گرم یا hot/cold نام گرفته است، می‌توان حساسیت میکروفون و گین آن را در دو حالت تنظیم کرد و دو ماهیت صوتی کاملاً متفاوت را از این میکروفون تجربه کرد. در حالت گرم، Josephson Engineering C725 حساسیت و گینی بالا دارد و صدای آن نیز ماهیتی یادآور میکروفون‌های لامپی کلاسیک به خود می‌گیرد؛ اما در حالت سرد، حساسیت میکروفون به‌میزان ۱۲ دسی‌بل کاهش می‌یابد و مدار صوتی آن نیز به‌شکلی یکدست‌تر تغذیه می‌شود تا میکروفون بتواند صدا را با ماهیتی طبیعی‌تر و خنثی‌تر ضبط کند.

در کل، C725 یکی از پیشرفته‌ترین و نوآورانه‌ترین میکروفون‌های موجود در بازار است و به لطف پاسخ‌دهی و حساسیت فوق‌العاده خود، می‌تواند ظریف‌ترین جزئیات صوتی را ضبط کند و وسیله‌ای بی‌نظیر برای ضبط وکال و بسیاری از سازها، همچون امپلیفایر گیتار به شمار می‌رود.

آیا می‌دانستید؟

شرکت جوزفسون انجینیرینگ محصولات خود را به‌شکل انبوه تولید نمی‌کند و به همین دلیل، به نظر می‌رسد که از فروش محصولات متداول خود سود چندانی کسب نمی‌کند. میکروفون‌های این شرکت تنها توسط چند فروشنده منتخب در سراسر دنیا به فروش می‌رسند و آنها را هیچ‌گاه در فروشگاه‌های بزرگی همچون آمازون (Amazon) نخواهید دید. همچنین شرکت جوزفسون محصولات خود را به‌شکل سفارشی تولید می‌کند و هیچ‌گاه آنها را به‌شکل انبوه به نمایندگی‌های خود ارائه نمی‌دهد. بنابراین، از این جهت می‌توان جوزفسون را یک شرکت کوچک و ویژه دانست که به‌شکلی بسیار تخصصی و ویژه به ساخت میکروفون پرداخته است.

۱. Brauner VM1S

قیمت: ۱۲۴۹۹ دلار

گران ترین میکروفون حرفه‌ای موجود در بازار

رتبه اول این فهرست، دومین میکروفون از شرکت براونر است که در این مطلب به آن می‌پردازیم و زمانی، گران‌قیمت‌ترین میکروفون دنیا نیز بوده است. این میکروفون که VM1S نام دارد، نسخه‌ای ارتقایافته و بهینه‌سازی‌شده از مدل مشهور VM1 است و به لطف طراحی متفاوت و فناوری پیشرفته به‌کار‌رفته در ساخت آن، صدا را به‌شکلی گرم و دلچسب و در عین حال، بسیار دقیق و پُرجزئیات ضبط می‌کند.

آنطور که شرکت براونر در وب‌سایت خود ذکر کرده است، VM1S پیشرفته‌ترین میکروفون این شرکت تا به امروز است.

این میکروفون در واقع ترکیبی از دو میکروفون VM1 در یک بدنه است. اما نکته جالب اینجاست که هر یک از این دو کپسول یا میکروفون را می‌توان به‌شکل جداگانه کنترل کرد و الگوی قطبی آنها را به‌صورت کاملاً مجزا از یکدیگر تغییر داد. در واقع، می‌توان دو بخش این میکروفون را به‌شکلی کاملاً مستقل به‌کار گرفت.

این طراحی منحصر‌به‌فرد، امکان استفاده از VM1S را در انواع شرایط ضبط و در ستاپ‌هایی گوناگون فراهم می‌کند. برای مثال، می‌توان از این میکروفون به‌شکل سنتی برای ضبط وکال به‌شکل مونو استفاده کرد یا آن را به‌شکل استریو برای ضبط همزمان صدای خواننده و ساز او و یا ضبط دو اسپیکر مجزا در یک کبینت به‌کار گرفت. به‌علاوه، این میکروفون می‌تواند ابزاری عالی برای ضبط اجراهای گروه‌های سرود نیز باشد.

در کل، شاید VM1S را بتوان یکی از جالب‌ترین میکروفون‌های دنیا و از کاربردی‌ترین ابزارهای ضبط دانست. اما متأسفانه، قیمت بالای این میکروفون باعث می‌شود که تنها قشری محدود به سراغ آن بروند.

آیا می‌دانستید؟

میکروفون‌های ساخت شرکت براونر توسط موزیسین‌ها و هنرمندان بی‌شماری در طی سالهای اخیر مورد استفاده قرار گرفته‌اند که از چندی از آنها، می‌توان به سلین دیون (Celine Dion)، اریک کلپتون (Eric Clapton)، جنت جکسون (Janet Jackson)، جولین لنون (Julian Lennon) و فرانک سیناترا جونیور (Frank Sinatra Jr.) اشاره کرد.

سخن آخر

میکروفون‌های معرفی‌شده در این مطلب، چندی از برترین، محبوب‌ترین و پیشرفته‌ترین میکروفون‌های دنیا بودند که به دلیل فناوری متفاوت به‌کاررفته در ساخت آنها و همچنین تقاضای بسیار موجود در بازار برای آنها، با قیمتی هنگفت توسط شرکت سازنده به فروش می‌رسند.

شاید با استفاده از این میکروفون‌ها بتوان با کیفیتی عالی به ضبط موسیقی و محتوای صوتی پرداخت؛ اما باید بدانید که عوامل بسیار دیگری نیز در کیفیت نهایی ضبط‌های شما به‌شکلی اساسی ایفای نقش می‌کنند و در واقع، پیش از خرید یک میکروفون گران‌قیمت برای استودیوی خود، باید این عوامل را در نظر داشته باشید. برای مثال، شکل میکروفون‌گذاری و شرایط آکوستیک محیطی که در آن قصد ضبط صدا را دارید، شاید حتی از اهمیتی بیشتر نسبت به میکروفون مورد استفاده در ضبط برخوردار باشند و به همین دلیل، در صورتی که به دنبال ارتقای کیفیت ضبط در استودیوی خود هستید، باید اول این نکات را در نظر داشته باشید.

اگر به دنبال بهبود شرایط آکوستیک استودیوی خود با هزینه‌ای نسبتاً پایین هستید، می‌توانید مطالب موجود در وب‌سایت ما در این باره را مطالعه کنید تا با دانشی بیشتر به سراغ بهینه‌سازی استودیوی خود بروید. همچنین پری‌امپ و کارت صدای مورد استفاده شما نیز نقشی اساسی در کیفیت لاین‌های ضبط‌شده ایفا می‌کنند و در صورتی که قصد ارتقای ستاپ میکروفون خود را دارید، بهتر است که نخست نگاهی به عملکرد و مشخصات فنی این وسیله‌های خود در استودیو نیز داشته باشید. در واقع، با اتصال یک میکروفون گران‌قیمت به یک پری‌امپ کم‌قدرت یا پُرنویز، مطمئناً کیفیت صدایی خوب را از آن تجربه نخواهید کرد و شاید حتی استفاده از یک میکروفون حساس و گران‌قیمت در این شرایط، نتایج صوتی کم‌کیفیت‌تری را نیز برای شما نسبت به یک میکروفون متوسط رقم بزند.

در نهایت، در نظر داشته باشید که در صورت رعایت نکات ضبط صدا و انجام آن در محیطی بهینه، با استفاده از یک میکروفون متوسط نیز می‌توانید صدا را با کیفیتی عالی ضبط کنید؛ اما از نظر ما، استفاده از یک میکروفون گران‌قیمت، تنها در شرایطی منطقی است که سایر تجهیزات ضبط و محیط ضبط شما نیز به‌شکل کامل بهینه باشند.

اگر شما نیز یک آهنگساز یا صدابردار هستید، از چه میکروفونی برای ضبط صدا استفاده می‌کنید و آیا از عملکرد آن رضایت دارید؟ چه ویژگی این میکروفون باعث شد که آن را از میان محصولات بی‌شمار موجود در بازار از این دسته انتخاب کنید؟ گران‌قیمت‌ترین میکروفونی که تا کنون استفاده کرده‌اید، چه مدلی بوده است و از نظر شما، آیا ارزش قیمت خود را داشته است؟ از شما دعوت می‌کنیم که پاسخ خود به این سوالات را در بخش نظرات همین مطلب، با ما و مخاطبین گیتار ایران در میان بگذارید.

منبع: Rarest
نویسنده: Alvin Goodley
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *