بهترین هدفون‌های استودیویی در سال ۲۰۲۴

بهترین هدفون‌های استودیویی در سال ۲۰۲۴

در زمان راه‌اندازی یک استودیوی خانگی، باید تجهیزات مختلفی چون کامپیوتر، کارت صدا و یک جفت اسپیکر مانیتورینگ باکیفیت را خریداری کنید. اما هدفون‌های استودیویی با وجود این که نسبت به این تجهیزات کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند، از اهمیتی قابل توجه در محیط استودیو برخوردارند و می‌توان آنها را یکی از مهمترین تجهیزات برای ساخت یک موسیقی باکیفیت دانست. امکان شنیدن اثر موسیقی‌تان در تجهیزاتی متعدد، پایش آن به‌شکلی دقیق در چند هدفون و اسپیکر و رفع ایرادات میکس آن بدین شکل، باعث حاصل شدن اثری باکیفیت می‌شود که در تمامی سیستم‌های صوتی، به‌شکلی یکسان و صحیح پخش می‌شود.

امروزه، تنوعی وسیع از هدفون‌های استودیویی از شرکت‌های معتبر متعدد همچون فوکال (Focal)، سنهایزر (Sennheiser)، آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) و بیرداینامیک (Beyerdynamic) در بازار وجود دارد که هر یک از آنها، مزایای خاص خود را ارائه می‌کنند و می‌توانند برای استفاده در شرایطی ویژه مناسب باشند. اما برخی از هدفون‌های استودیویی موجود در بازار، محصولاتی تقریباً بی‌نقص هستند که می‌توانند با ارائه کیفیت صدا، کیفیت ساخت و دوامی فوق‌العاده، تصور شما را از هدفون‌های مانیتورینگ دگرگون کنند. در این مطلب، قصد داریم چندی از این دسته از هدفون‌های استودیویی را به شما معرفی کنیم.

۱- Beyerdynamic DT 990 Pro

هدفون استودیویی بیرداینامیک

مزایا

  • صدای وسیع و طبیعی به لطف طراحی پشت باز
  • ماهیت صوتی نسبتاً خنثی
  • قدرت فوق‌العاده در بازتولید جزئیات صوتی
  • راحتی کم‌نظیر

معایب

  • طراحی آکوستیک پشت باز این هدفون، استفاده از آن در شرایطی همچون مکان‌های شلوغ و اتاق ضبط را غیرممکن می‌سازد

اگر مدتی است که به دنبال خرید هدفون مانیتورینگ هستید، دیدن نام یکی از محصولات شرکت آلمانی بیرداینامیک (Beyerdynamic) در جایگاه اول این فهرست مطمئناً شما را غافلگیر نکرده است! این شرکت آلمانی، تجربه‌ای صدساله در تولید تجهیزات صوتی حرفه‌ای با کیفیتی فوق‌العاده و طراحی پیشرو دارد و در این یک قرن، کارنامه‌ای درخشان را در این زمینه از خود به جای گذاشته است. هدفون مانیتورینگ پشت باز DT 990 PRO نیز یک مثال عالی از کیفیت ساخت و عملکرد صوتی بی‌نظیر محصولات این شرکت است.

طراحی پشت باز در هدفون‌ها، امکان بازتولید اصوات موجود در موسیقی را به طبیعی‌ترین شکل ممکن به آنها می‌دهد؛ زیرا عدم وجود یک مانع آکوستیکی در پشت درایور (بلندگو) و عبور جریان هوا در آن، باعث تنفس بهتر درایور می‌شود و به آن کمک می‌کند که برخلاف اکثر هدفون‌های پشت بسته که صدا را خصوصاً در محدوده فرکانسی بیس با اغراقی قابل توجه بازتولید می‌کنند، بتواند اصوات را به‌شکلی منطقی و طبیعی، با کمترین اغراق ممکن پخش کنند.

DT990 Pro نیز همانند اکثر هدفون‌های پشت باز، می‌تواند تصویری وسیع و طبیعی را از میدان استریوی موسیقی ارائه کند و به شما در درک عمق میکس موسیقی کمکی شایان کند. با استفاده از این هدفون استودیویی، متوجه کوچکترین جزئیات، ایرادات و تغییرات در میکس موسیقی خود می‌شوید و می‌توانید با کمک آن، اثر موسیقی خود را با دقتی بالا تنظیم و میکس کنید.

اما علاوه بر اینها، Beyerdynamic DT 990 Pro راحتی فوق‌العاده‌ای را نیز برای کاربر فراهم می‌کند. ایرپدها یا بالشتک‌های مخملی نرم این هدفون، راحتی بی‌رقیبی را رقم می‌زند و با ساختار ویژه خود، امکان تنفس گوش‌های شما در استفاده‌های طولانی‌مدت را فراهم می‌کند و از تعریق و خسته شدن گوش‌های شما در جلسات میکس چندساعته، جلوگیری به عمل می‌آورد. همچنین، هدبند ساخته‌شده از فولاد قابل انعطاف در DT 990 Pro، دوامی کم‌نظیر به آن بخشیده است و باعث می‌شود که این هدفون حتی در سخت‌ترین شرایط ضبط و آهنگسازی در استودیو و محیط بیرون نیز خم به ابرو نیاورد.

اگر به دنبال یکی از بهترین هدفون‌های استودیویی پشت باز هستید، DT990 Pro قطعاً می‌تواند گزینه‌ای عالی برای شما باشد؛ اما در نظر داشته باشید که برای شرایطی همچون ضبط و آهنگسازی در محیط‌های شلوغ، یک هدفون پشت باز نمی‌تواند برای شما مناسب باشد و باید به سراغ گزینه‌های پشت بسته بروید. در این صورت، نسخه پشت بسته همین هدفون، یعنی DT 770 PRO می‌تواند گزینه‌ای بسیار خوب برای شما باشد.

۲- Focal Listen Professional

بهترین هدفون های استودیویی در سال ۲۰۲۴

مزایا

  • صدای متوازن
  • ایزولیشن بی‌نظیر
  • کیفیت ساخت بالا

معایب

  • اسفنج نازک هدبند ممکن است در استفاده‌ طولانی‌مدت باعث بروز ناراحتی در بالا سر کاربر شود

شرکت فرانسوی فوکال (Focal)، نامی بسیار شناخته‌شده در دنیای سیستم‌های صوتی خانگی های‌فای (HiFi) است. اسپیکرهای خانگی این شرکت، جزو بهترین محصولات موجود در بازار از این دسته هستند و می‌توان همواره نام آنها را در فهرست بهترین اسپیکرهای خانگی دنیا مشاهده کرد. با این حال، این برند در دنیای تجهیزات صوتی استودیویی، کمتر شناخته شده است. اما با وجود هدفون جدید Listen Professional، احتمالاً این قضیه تغییر کند و فوکال در این زمینه نیز به شهرتی فوق‌العاده دست یابد.

مهمترین نکته در مورد Listen Professional، قیمت رقابتی آن است که آن را به گزینه‌ای قابل دسترس برای قشری وسیع از آهنگسازان تبدیل می‌کند. اما این محصول یک هدفون ارزان قیمت عادی نیست؛ بلکه یک ابزار حرفه‌ای با صدایی بسیار متوازن است و می‌تواند بنیانی مستحکم را برای ساخت موسیقی و اعمال ایده‌های خلاقانه بنا کند. یک هدفون مانیتورینگ باید ماهیت صوتی کاملاً خنثی داشته باشد؛ زیرا در پروسه آهنگسازی، نیاز است که تمامی اصوات را به طبیعی‌ترین شکل ممکن بشنوید تا بتوانید در مورد میکس آنها، تصمیماتی صحیح اتخاذ کنید. Focal Listen Professional نیز می‌تواند تمامی اصوات را به‌شکلی طبیعی و دقیقاً آنگونه که هستند برای شما بازتولید کند و به شما در تصمیم‌گیری هوشمندانه در آهنگسازی و میکس موسیقی، کمکی شایان کند.

هدفونی که محدوده فرکانسی بیس را با با اغراق و شدتی بالاتر از آنچه در موسیقی وجود دارد بازتولید می‌کند، می‌تواند تجربه شنیداری جذابی را برای شما رقم بزند و گزینه‌ای مناسب برای لذت بردن از موسیقی باشد. اما برای آهنگسازی و میکس، نیاز به استفاده از هدفونی است که بتواند تمامی طیف فرکانس صوتی، از تربل و میدرنج تا بیس را کاملاً بدون اغراق بازتولید کند. فوکال Listen Professional نیز یکی از همین هدفون‌هاست. بدنه پلاستیکی این محصول، دوام و استحکامی تحسین‌برانگیز دارد و با ترکیب رنگ قرمز و مشکی خود، نگاه هر بیننده‌ای را به سوی خود می‌کشد. همچنین، Listen Professional نیز همانند تمامی هدفون‌های پشت بسته خوب، می‌تواند صدای محیط را از تجربه شنیداری شما حذف کند و به شما در میکس و ویرایش هر چه دقیق‌تر پروژه موسیقی یاری برساند.

اما اگر بخواهیم یک ایراد از Listen Professional بگیریم، باید بگوییم که هدبند آن در عین استحکام بالا، کمی بیش‌ازحد سخت است و ممکن است که در استفاده‌های طولانی‌مدت، باعث بروز ناراحتی در بخش بالایی سر کاربر شود. این امر به دلیل ضخامت کم لایه اسفنجی به‌کاررفته در هدفون اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود که احتمالاً پس از یک الی دو ساعت استفاده، مجبور شوید هدفون را چند دقیقه از سر خود بردارید و کمی استراحت کنید. اما به جز این نقطه ضعف کوچک، Focal Listen Professional یک محصول کم‌نقص است و می‌تواند گزینه‌ای عالی برای تمامی آهنگسازانی باشد که به دنبال یک هدفون پشت بسته برای انجام پروسه آهنگسازی هستند.

۳- Beyerdynamic DT 700 PRO X

Beyerdynamic DT 700 PRO X

مزایا

  • صدای بسیار شفاف و طبیعی
  • کیفیت ساخت بی‌نقص
  • ایرپدهای نرم و لطیف

معایب

  • طراحی پشت بسته این هدفون ممکن است باعث گرم شدن گوش‌های شما در استفاده‌های طولانی‌مدت شود

اگر به دنبال خرید یک هدفون مانیتورینگ باکیفیت هستید اما مدل‌های پشت بسته را به نمونه‌های پشت باز ترجیح می‌دهید یا در محیط کار خود امکان استفاده از هدفون‌های پشت باز را ندارید، DT 700 Pro X از بیرداینامیک باید یکی از اولین انتخاب‌های شما باشد.

DT 700 Pro X، یکی از جدیدترین محصولات شرکت بیرداینامیک است و می‌توان آن را یک نسخه عمومی‌تر و مدرن‌تر از هدفون مانیتورینگ پشت بسته افسانه‌ای این شرکت، یعنی DT 770 Pro دانست. با وجود گذشت تنها سه سال از عرضه این هدفون به بازار، امروزه در بسیاری از استودیوهای دنیا می‌توان DT 700 Pro X را مشاهده کرد و این هدفون به ابزار مورد اعتماد برخی از مشهورترین آهنگسازان و مهندسین میکس در سراسر دنیا تبدیل شده است. مهمترین دلیل این محبوبیت روزافزون را می‌توان کیفیت ساخت و صدای فوق‌العاده این محصول و البته، انعطاف کاربری عالی آن دانست.

Beyerdynamic DT 700 PRO X به لطف امپدانس پایین خود، می‌تواند با اتصال به تقریباً هر دستگاه پخش‌کننده‌ای، عملکردی بهینه را از خود به نمایش بگذارد و صدا را به‌شکلی قدرتمند و کامل، با شدتی قابل قبول بازتولید کند. این ویژگی در کنار طراحی پشت بسته، این هدفون استودیویی را به گزینه‌ای عالی برای آهنگسازی در محیط بیرون و در سفر تبدیل کرده است و امکان ساخت و گوش دادن به موسیقی را بدون شنیدن صدای محیط و همچنین بدون ایجاد مزاحمت برای اطرافیان فراهم می‌کند.

اما عملکرد صوتی DT 700 Pro X چطور است؟ باید بگوییم که این محصول نیز همانند تمامی دیگر هدفون‌های مانیتورینگ شرکت بیرداینامیک، صدایی کم‌نظیر دارد و می‌تواند تمامی اجزای موسیقی را به‌شکلی تفکیک‌شده و بدون اغراق به گوش شما برساند. این کیفیت صدای بی‌نظیر در DT 700 Pro X به لطف درایورهای پیشرفته آن که STELLAR.45 نام دارند، حاصل می‌شود. این درایورها، از امپدانس پایین، حساسیت بالا و پاسخ‌دهی بی‌نظیری برخوردار هستند و می‌توانند حتی شدیدترین صداها را نیز با کمترین اعوجاج ممکن بازتولید کنند.

بدیهی است که هدفون‌های استودیویی، به فناوری‌ها و امکاناتی نظیر سیستم نویز کنسلیشن فعال تجهیز نمی‌شوند؛ اما یک هدفون پشت بسته باکیفیت همچون DT 700 Pro X می‌تواند با دفع حداکثری صدای محیط از گوش‌های شما، تجربه‌ای نسبتاً نزدیک به استفاده از یک هدفون نویز کنسلینگ را برای شما رقم بزند و امکان ساخت و شنیدن موسیقی در سکوتی دل‌انگیز را برای شما فراهم کند.

DT 700 Pro X ایزولیشن فوق‌العاده‌ای را برای کاربر خود به ارمغان می‌آورد؛ اما همین طراحی آکوستیک کاملاً بسته، باعث بازتولید محدوده فرکانسی بیس با کمی اغراق می‌شود که البته به این حد و حتی شدیدتر در تمامی هدفون‌های مانیتورینگ پشت بسته وجود دارد. همچنین، این طراحی به‌شکل ذاتی، محیطی بسته را در اطراف گوش کاربر تشکیل می‌دهد که می‌تواند در استفاده‌های طولانی‌مدت، باعث گرم شدن گوش‌های او شود. البته که این نکات در تمامی هدفون‌های پشت بسته موجود در بازار وجود دارد و نمی‌توان آنها را ایراداتی منحصر به این محصول دانست. بنابراین، می‌توان DT 700 Pro X را یکی از بهترین هدفون‌های استودیویی پشت بسته موجود در بازار دانست و اگر چنین ابزاری را در استودیوی خود نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنیم این هدفون را به‌عنوان یکی از اولین انتخاب‌های خود برگزینید.

۴- Sennheiser HD800 S

بهترین هدفون های استودیویی در سال ۲۰۲۴

مزایا

  • عملکرد صوتی بی‌رقیب
  • سانداستیج فوق‌العاده وسیع
  • بازتولید ریزترین جزئیات موسیقی با ظرافت و دقت تمام
  • درایورهای ۵۶ میلی‌متری طراحی انحصاری

معایب

  • قیمت بالا
  • نیازمند یک امپلیفایر قدرتمند برای عملکرد بهینه

HD800 S از شرکت آلمانی سنهایزر (Sennheiser)، پس از گذشت سالها از عرضه به بازار، هنوز هم هدفون پرچمدار این شرکت به شمار می‌رود و برخی آن را بهترین هدفون استودیویی موجود در بازار می‌دانند. HD800 S برای آهنگسازان عادی مناسب نیست و به دلیل قیمت بالا و عملکرد فوق‌العاده خود، بیشتر برای افرادی مناسب است که به‌شکلی کاملاً جدی به شنیدن و ساخت موسیقی می‌پردازند. مطمئناً آهنگسازان مبتدی نیز هدفونی با قیمتی بیش از هزار دلار را خریداری نمی‌کنند؛ اما اگر بودجه‌ قابل توجهی برای خرید یک هدفون باکیفیت برای استودیوی خود تعیین کرده‌اید، بهترین گزینه موجود در بازار برای شما، Sennheiser HD800 S است.

مهمترین نکته درباره HD800 S، عملکرد صوتی فوق‌العاده آن است. این هدفون پشت باز با کمک درایورهای ۵۶ میلی‌متری ring radiator خود که ساختاری حلقه‌ای دارند، می‌تواند اصوات را با دقتی باورنکردنی و به‌شکلی کاملاً طبیعی به گوش کاربر برساند و درکی کاملاً صحیح از عمق و میدان میکس و تمامی اجزای موجود در آن فراهم کند. سنهایزر ادعا می‌کند که این درایور، بزرگترین درایوری است که تا به امروز در یک هدفون داینامیک به‌کار رفته است. البته که شرکت سونی و چندی دیگر از شرکت‌ها، درایورهایی بزرگتر از این، با اندازه‌ای تا ۸۰ میلی‌متر نیز در هدفون‌های خود به‌کار گرفته‌اند. اما شاید از خود بپرسید که اندازه درایور در یک هدفون چه اهمیتی دارد؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که یک درایور بزرگ، می‌تواند شدت هوای بیشتری را نسبت به یک درایور کوچک جا‌به‌جا کند و به همین دلیل، می‌تواند بدون فشار آوردن به ساختار دیافراگم، صدایی حجیم و کامل را تولید کند.

طراحی آکوستیک باز HD800 S، صدایی بسیار وسیع و دقیق به آن بخشیده است که در آن، تمامی اجزای موسیقی در موقعیتی تفکیک‌شده و مشخص قرار می‌گیرند و می‌توانید موقعیت و ماهیت آنها را با دقتی باورنکردنی تشخیص داده و تغییر دهید. اما همین طراحی پشت باز متفاوت، نشتی صدای زیادی را برای هدفون رقم می‌زند و آن را تنها برای استفاده در محیط‌های ساکت و کنترل‌شده همچون استودیو یا خانه مناسب می‌سازد. البته قیمت بسیار بالای سنهایزر HD800 S نیز باعث می‌شود که آن را در هیچ جایی به جز این دو مکان نبینید!

در نهایت، اگر به دنبال بهترین هدفون دنیا برای ساخت موسیقی هستید، HD800 S را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

۵- Audio-Technica ATH-M40x

هدفون استودیویی آدیو تکنیکا M40x

مزایا

  • صدای پرجزئیات و دقیق
  • ماهیت صوتی طبیعی و خنثی
  • وزن سبک
  • قابلیت تا شدن
  • قیمت مناسب نسبت به عملکرد

معایب

  • گرم شدن گوش‌ها و راحتی نه چندان بالا در استفاده‌های طولانی مدت
  • طول عمر نه‌چندان بالای ایرپدها

امکان ندارد که نام شرکت ژاپنی آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) در یک فهرست از هدفون‌های مانیتورینگ برتر موجود در بازار وجود نداشته باشد. این شرکت سالهاست که با هدفون‌های سری M خود، به یکی از مشهورترین نام‌ها در دنیای هدفون‌های مانیتورینگ تبدیل شده است و بسیاری از آهنگسازان و دی‌جی‌های حرفه‌ای در سراسر دنیا نیز اعضای این سری را به‌عنوان هدفون اصلی و اول خود انتخاب کرده‌اند.

سری M آدیو-تکنیکا، اکنون چند عضو اصلی دارد که هر یک، مزایایی مختص خود را ارائه می‌کنند و در محدوده قیمت متفاوتی قرار گرفته‌اند. تمامی مدل‌های این سری، می‌توانند ابزارهای بسیار خوبی برای تقریباً تمامی آهنگسازان باشند؛ اما از نظر ما، مدل M40x به دلیل قیمت مناسب و صدای بسیار خنثی و طبیعی خود، ارزنده‌ترین عضو این مجموعه به شمار می‌رود و خالص‌ترین تجربه شنیداری را ارائه می‌کند.

Audio-Technica ATH-M40x با طراحی پشت بسته خود، می‌تواند برای ضبط وکال در استودیو و آهنگسازی و گوش دادن به موسیقی در محیط‌های شلوغ بسیار مناسب باشد. در واقع، می‌توان M40x را یکی از بهترین هدفون‌ها در بحث ایزولیشن و نشتی صدا و در کل، یکی از برترین هدفون‌های پشت بسته میان‌قیمت موجود در بازار دانست.

در بحث کیفیت ساخت، این هدفون با وجود ساختار تقریباً تمام‌پلاستیکی خود که تنها در بخش داخلی هدبند از جنس فلز است، از دوامی فوق‌العاده برخوردار است و بسیاری از نمونه‌های آن اکنون نزدیک به ده سال است که در استودیو مشغول به کار هستند و دچار کوچکترین مشکلی نشده‌اند. اما نکته‌ای که درباره M40x وجود دارد، طول عمر نه‌چندان بالای پد‌های آن است که دلیل آن، روکش چرم مصنوعی آنهاست. این روکش پس از چند سال استفاده، از ایرپد کنده می‌شود و باعث می‌شود که نیاز به خرید یک جفت پد جدید برای این هدفون داشته باشید. ایراد کوچک دیگری که می‌توانیم از این هدفون بگیریم، راحتی متوسط آن است که البته دلیل اصلی آن، طراحی پشت بسته هدفون است. در واقع، گوش‌های شما ممکن است پس از چند ساعت استفاده از M40x کمی گرم شوند و نیاز باشد که پس از دو-سه ساعت استفاده از هدفون، آن را از گوش خود برداشته و یک استراحت کوتاه بکنید! البته این معایب کوچک را می‌توان به‌آسانی در برابر کیفیت صدای کم‌نظیر این هدفون نادیده گرفت.

صدای تولیدشده توسط آدیو-تکنیکا ATH-M40x، بسیار شفاف، دقیق، پرجزئیات و عاری از هر گونه اغراق است و می‌توانید با کمک آن، ریزترین ایرادات و موقعیت هر یک از اجزای موسیقی در میدان استریو را با دقت پایش کرده و آنها را برطرف یا تنظیم کنید. چنین کیفیت صدایی، تقریباً در هیچ هدفون پشت بسته‌ای در این محدوده قیمتی قابل تجربه نیست و همین امر، M40x را به یکی از ارزنده‌ترین هدفون‌های مانیتورینگ موجود در بازار تبدیل می‌کند.

در نهایت، اگر به دنبال یک هدفون استودیویی همه‌فن‌حریف با قیمتی مناسب هستید، ATH-M40x می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار برای شما باشد و با عملکرد صوتی و دوام بی‌نظیر خود، تا سالها شما را از خرید هدفون مانیتورینگ جدید بی‌نیاز کند.

۶- Sennheiser HD200 Pro

هدفون استودیویی سنهایزر

مزایا

  • قیمت مناسب
  • عملکرد خوب در دفع صدای محیط
  • وزن سبک و راحتی بالا
  • طول مناسب کابل

معایب

  • با کمی هزینه بیشتر، می‌توانید هدفون‌های بهتری چون Audio-Technica ATH-M40x و Beyerdynamic DT 770 Pro را خریداری کنید

گزینه چهارم این فهرست، یعنی HD800 S، گران‌قیمت‌ترین هدفون از شرکت سنهایزر بود که می‌توان از آن در استودیو استفاده کرد؛ اما HD200 Pro را می‌توان در مقابل، ارزان‌قیمت‌ترین هدفون استودیویی شرکت سنهایزر دانست.

در دنیای هدفون‌ها نیز همانند تقریباً هر وسیله دیگری، هر چه مبلغ بیشتری بپردازید، کیفیتی بالاتر را دریافت خواهید کرد. اما این بدین معنا نیست که نمی‌توانید با صرف مبلغی کم، هدفونی باکیفیت و مناسب برای آهنگسازی خریداری کنید؛ بلکه برخی از هدفون‌های ارزان قیمت موجود در بازار، به‌حدی باکیفیت هستند که به‌خوبی لیاقت استفاده به‌عنوان یک ابزار استودیویی تمام‌عیار را دارند. HD200 Pro یکی از این هدفون‌هاست و با قیمت حدوداً ۵۰ دلاری خود، می‌تواند در تمامی پروسه‌های آهنگسازی، شما را به‌نحو احسن همراهی کند.

Sennheiser HD200 Pro به لطف طراحی پشت بسته و ایزولیشن فوق‌العاده خود، عملکردی تحسین‌برانگیز را در ضبط، میکس و ترکینگ سازها به نمایش می‌گذارد. برای مثال، اگر در استودیو در حال ضبط یک لاین گیتار هستید اما باید به‌طور خاص بر روی ترک راهنمای خود تمرکز کنید، این هدفون می‌تواند گزینه‌ای عالی برای شما باشد؛ زیرا تمامی صداهای مزاحم اطراف شما را از تجربه شنیداری‌تان محو می‌کند و تصویری متمرکز و خالص از موسیقی‌تان را به شما ارائه می‌کند. همچنین، نشتی صدای پایین این هدفون مانیتورینگ نیز آن را به گزینه‌ای عالی برای ضبط وکال تبدیل می‌کند.

با اینکه HD200 Pro بدنه‌ای سبک‌وزن و تماماً از جنس پلاستیک دارد، اما از استحکامی بالا برخوردار است و به این آسانی‌ها دچار شکستگی یا صدمه نمی‌شود. دوام ساختاری نیز یکی دیگر از مؤلفه‌های مهم در یک هدفون مانیتورینگ است که Sennheiser HD200 Pro از آن برخوردار است. همچنین، وزن سبک و فشار گیره‌ای پایین این هدفون به گوش، راحتی بالایی را برای کاربر فراهم می‌کند. در واقع، شاید بتوان HD200 Pro را پس از HD800S، راحت‌ترین مدل معرفی‌شده در این فهرست دانست. در کل می‌توان گفت که هدفون‌های شرکت سنهایزر علاوه بر تمامی مزایای کیفی خود، اکثراً راحتی کم‌نظیری را نیز برای کاربر خود فراهم می‌کنند.

همچنین، HD200 Pro همراه با یک کابل نسبتاً بلند ۲ متری عرضه می‌شود که حرکت در استودیو همزمان با استفاده از هدفون را برای شما تسهیل می‌کند. البته که دیگر مدل‌های معرفی‌شده در این فهرست، همگی به کابل‌هایی فنری یا صاف با طول ۳ متر مجهز هستند؛ اما در محدوده قیمتی HD200 Pro، کمتر گزینه‌ای وجود دارد که کابلی بلند و کاربردی برای استودیو داشته باشد.

در حالی که ممکن است گزینه‌های این فهرست، از کیفیت صدای بالاتر و در کل، جذابیتی بیشتر نسبت به HD200 Pro برخوردار باشند، اما این محصول با توجه به قیمت خود، عملکردی کم‌نظیر را ارائه می‌کند و می‌تواند گزینه‌ای ارزنده برای افرادی باشد که به دنبال یک هدفون استودیویی ارزان‌ قیمت اما باکیفیت هستند.

۷- Sony MDR-7506

هدفون استودیویی سونی

مزایا

  • یکی از مشهورترین هدفون‌های مانیتورینگ موجود در بازار
  • دوام بی‌نظیر
  • قیمت مناسب

معایب

  • جذابیت بصری پایین برای آهنگسازان جوان

MDR-7506 از شرکت سونی (Sony) را می‌توان یکی از پرفروش‌ترین هدفون‌های مانیتورینگ موجود در بازار دانست که امروزه در بسیاری از استودیوهای سراسر دنیا و تقریباً تمامی استودیوهای آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول مشهور از دهه نود میلادی به‌شکل فعلی خود در حال تولید است و هنوز هم از محبوبیت بسیاری در میان آهنگسازان و صاحبان استودیو برخوردار است. دلیل این محبوبیت را می‌توان طراحی بسیار ساده و دوام فوق‌العاده MDR-7506 دانست. در واقع، یکی از مهمترین مؤلفه‌هایی که یک هدفون استودیویی خوب باید از آن برخوردار باشد، سادگی ساختار و استحکام بالاست؛ زیرا در محیط استودیو، تجهیزات باید همواره به آسان‌ترین شکل ممکن در دسترس هنرمندان قرار بگیرند و بتوانند تاب فشارها و ضربات را نیز بیاورند. این دو ویژگی، به بهترین نحو ممکن در MDR-7506 وجود دارد.

MDR-7506 از بدنه‌ای کوچک، با طراحی ساده و هدبندی باریک برخوردار است. اما ظرافت ساختار این هدفون، به هیچ وجه به معنای استحکام پایین آن نیست؛ بلکه همانطور که گفته شد، این محصول از شرکت سونی را می‌توان یکی از بادوام‌ترین هدفون‌های مانیتورینگ میان‌رده دانست. ساختار تمام‌فلزی این هدفون، استحکامی فوق‌العاده به آن می‌بخشد و باعث می‌شود که در صورت استفاده صحیح، بتوان سالها یا حتی شاید دهه‌ها به استفاده از آن در استودیو ادامه داد و عملکردی همانند روز اول را از آن دریافت کرد!

کابل فنری متصل به MDR-7506 نیز همانند کابل بیرداینامیک DT770 Pro و DT990 Pro، یادآور هدفون‌های دهه‌های گذشته است و وزنی بسیار دارد. این کابل با وجود دوام فوق‌العاده خود، قابلیت جدا شدن از هدفون را ندارد و همچنین وزن بالای آن نیز می‌تواند در استفاده ایستاده کمی آزاردهنده شود. بنابراین، پیش از این که اقدام به خرید هدفون استودیویی Sony MDR-7506 کنید، به این نکته توجه داشته باشید و هدفون را به‌صورت ایستاده نیز بر روی سر خود گذاشته و آن را مورد آزمایش قرار دهید.

در بحث عملکرد صوتی، MDR-7506 مظهر یک ابزار استودیویی عالی است و می‌تواند هر آنچه در صدای یک هدفون برای تولید موسیقی نیاز دارید را به شما ارائه کند. درایورهای قدرتمند ۴۰ میلی‌متری مجهز به آهنربای نئودیمیومی، صدایی کامل، همراه با بیسی قدرتمند و عمیق تولید می‌کنند که به هیچ وجه اغراق و اعوجاج در آن وجود ندارد و سایه آن بر دیگر محدوده‌های فرکانسی سنگینی نمی‌کند. MDR-7506 با وجود طراحی پشت بسته خود، صدایی متمرکز و طبیعی را ارائه می‌کند که می‌تواند برای انجام تمامی پروسه‌های آهنگسازی در استودیو، حتی میکس و مسترینگ نیز مناسب باشد.

در نهایت، اگر به دنبال یک هدفون استودیویی با قیمتی منطقی هستید که عملکرد صوتی عالی را ارائه کند، بتوان از آن در انجام تمامی پروسه‌های ساخت موسیقی کمک گرفت و دوامی مناسب نیز داشته باشد، MDR-7506 گزینه‌ای مناسب برای شماست.

از میان گزینه‌های معرفی‌شده در این فهرست، شما تجربه استفاده از کدام‌یک را داشته‌اید؟ شما چه هدفونی را برای استفاده استودیویی انتخاب کرده‌اید و به نظرتان یک هدفون مانیتورینگ خوب باید از چه ویژگی‌هایی برخوردار باشد؟ از شما دعوت می‌کنیم که نظر و تجربیات خود در این موارد را در بخش نظرات در پایین همین مطلب، با ما و مخاطبین گیتار ایران در میان بگذارید.

منبع: Pocket-lint
نویسنده: Ross Holder
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *