چند راهنمایی سودمند برای خرید گیتار الکتریک

چند راهنمایی سودمند برای خرید گیتار الکتریک

اصلی‌ترین نگرانی بسیاری از افرادی که قصد خرید گیتار الکتریک را دارند، قیمت است. فارغ از مهارت شما در موسیقی و با توجه به تعداد زیاد برندها، طرح‌ها و مدل‌های موجود در بازار، بودجه کم می‌تواند گزینه‌های پیش روی شما را محدود کند. در این مقاله، به بررسی عوامل تأثیرگذار بر قیمت گیتار الکتریک و هزینه لازم برای خرید این ساز خواهیم پرداخت.

گیتار الکتریک مناسب برای شروع نوازندگی

گیتاریست‌های مبتدی اکثراً به گیتارهای الکتریک ساده و ارزان‌قیمت‌تر تمایل دارند. این سازها معمولاً به‌صورت انبوه و با استفاده از مواد و قطعات اقتصادی، در کشورهای شرق و جنوب‌شرقی آسیا مانند چین، کره، اندونزی و ویتنام تولید می‌شوند. تولیدکنندگان اصلی گیتار الکتریک هم اغلب بخشی از خطوط تولیدشان را به چنین گیتارهایی اختصاص می‌دهند. برای نمونه، برندهای فندر (Fender) و گیبسون (Gibson)، نسخه اقتصادی مدل‌های معروف خود را در کشورهای آسیایی، تحت برندهای اسکوایر (Squier) و اپیفون (Epiphone) تولید و روانه بازار می‌کنند. این استراتژی به نوازندگان تازه‌کار امکان می‌دهد که گیتاری با قیمت مناسب تهیه کنند، به امکانات و ویژگی‌های آن عادت کنند، احساسات خود را در مورد ساز بسنجند و در صورت تمایل، بعدها یک مدل رده‌بالاتر بخرند.

اگر برای خرید گیتار الکتریک بودجه زیادی ندارید و در جستجوی یک ساز باکیفیت و قابل اعتماد هستید، گیتارهای اسکوایر و اپیفون و مدل‌های اقتصادی شرکت‌های آیبانز (Ibanez)، شکتر (Schecter) و یاماها را به شما پیشنهاد می‌دهیم. علاوه بر این، برندهای نوظهوری مانند وینتج (Vintage) هم به دلیل ارائه گیتارهای باکیفیت و خوش‌قیمت، طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند.

گیتار الکتریک مناسب برای سطوح متوسط

گیتارهای میان‌رده، از نظر کیفی یک سطح از گیتارهای اقتصادی بالاتر هستند و نه‌تنها از مواد و قطعات بهتری در ساخت آنها استفاده می‌شود، بلکه دقت و ظرافت بیشتری نیز صرف تولید آنها می‌شود. این گیتارها با قیمتی بین چهارصد تا کمی بالاتر از هزار دلار، گزینه‌ای جذاب برای افرادی هستند که می‌خواهند تجهیزات موسیقی خود را ارتقاء دهند.

سازهای میان‌رده از چوب، پیکاپ، سخت‌افزار و اجزای الکترونیکی باکیفیت‌تری برخوردار هستند و به همین دلیل، حس، صدا و کیفیت بهتری را به نوازنده منتقل می‌کند. این گیتارها در کشورهای مختلف جهان تولید می‌شوند که از آن جمله می‌توان به مکزیک، چین، کره، اندونزی، ویتنام و حتی ژاپن اشاره کرد.

در میان گیتارهای الکتریک میان‌رده، سری Player از شرکت فندر، سری SE از شرکت پی‌آراس (PRS) و سری RG‌ از شرکت آیبانز، محبوبیت بسیار زیادی در میان نوازندگان دارند. این سازها از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند و نوید یک تجربه عالی را به نوازنده می‌دهند که کاملاً با نیازهای استودیو و حتی اجرای زنده سازگار است. در واقع، بسیاری از گیتاریست‌های حرفه‌ای نیز به سراغ محصولات میان‌رده می‌روند و بعضاً نیازی به خرید گیتارهای گران‌قیمت‌تر احساس نمی‌کنند.

گیتار الکتریک مناسب برای حرفه‌ای‌ها

با ورود به محدوده قیمت بالاتر از هزار دلار، به گیتارهای الکتریک سطح بالا می‌رسیم که بیشتر برای حرفه‌ای‌های باتجربه مناسب هستند. این سازها که با نهایت دقت تولید می‌شوند، بسیار قابل اعتماد و خوش‌ساخت هستند و گزینه‌ای ایده‌آل برای استفاده در استودیو و اجراهای زنده به شمار می‌آیند. رعایت جزییات در هر قسمتی از ساز، از چوب بدنه و دسته گرفته تا پیکاپ‌ها، سخت‌افزارها و اجزای الکترونیکی، منجر به پدید آمدن سازهایی با حس و صدای بی‌نقص می‌شود. در این سطح، گیتاریست‌ها به‌خوبی از انتظارات خود از ساز آگاهی دارند. از این رو، گیتارهای حرفه‌ای در دامنه‌ای گسترده در بازار وجود دارند تا نیازهای نوازندگان مختلف را برآورده کنند. بسیاری از گیتارهای سطح بالا (به‌ویژه نمونه‌های با قیمت حدود ۲۰۰۰ دلار )، برچسب ساخت آمریکا، ژاپن یا اروپا را دارند که شاهدی بر کیفیت بالای آنهاست.

گیتارهای میان‌رده تقریباً برای اکثر گیتاریست‌ها کافی هستند؛ اما اگر به‌عنوان یک نوازنده حرفه‌ای فعالیت می‌کنید، نیازمند یک ساز حرفه‌ای نیز هستید. در میان گیتارهای رده‌بالا می‌توان به سری Ibanez Prestige، سری Fender American Professional II و سری Gibson Les Paul اشاره کرد.

چند راهنمایی برای خرید گیتار الکتریک

قیمت گیتار الکتریک دست‌دوم چقدر است؟

امروزه بازار پُررونق گیتار الکتریک دست‌دوم، قدرت خود را مدیون پیشرفت‌های تکنولوژیک و قلمرو گسترده اینترنت است. پلتفرم‌هایی مانند Reverb و eBay به زمینه مناسبی برای انجام معاملات تبدیل شده‌اند. در این بازار پرجنب‌و‌جوش، گیتار دست‌دوم انتخاب عاقلانه‌ای به نظر می‌آید. این گیتارها، اغلب با توجه به شرایطشان، حدود بیست تا چهل درصد ارزان‌تر از گیتارهای نو هستند. علاوه بر قیمت پایین‌تر گیتارهای دست دوم، این سازها به نسبت نمونه‌های نو دچار افت قیمتی شده‌اند و احتمالاً قیمت آنها دیگر چندان پایین‌تر نخواهد آمد؛ در نتیجه، ارزش خود را در طول زمان به‌خوبی حفظ می‌کنند و می‌توان انتظار داشت که یک گیتار دست‌دوم را با همان قیمتی که خریداری کرده‌اید، به فروش برسانید.

با این حال، خرید گیتار الکتریک کارکرده نیازمند دانش و مهارت قابل توجهی است و در غیر این صورت، این امکان وجود دارد که سرمایه ارزشمند خود را صرف خرید یک گیتار تقلبی، معیوب و بی‌ارزش کنید. همچنین، در این روند همواره باید مراقب سودجویانی که قصد کلاهبرداری از شما را دارند نیز باشید. پس در زمان خرید گیتار الکتریک دست‌دوم، حتماً با نهایت احتیاط عمل کنید.

با این همه، بررسی گزینه خرید گیتار دست‌دوم، ابعاد دیگری به گزینه‌های پیش روی شما اضافه می‌کند. مهم‌ترین مسئله این است که گیتار مورد نظر با اولویت‌ها و نیازهای شما همخوانی داشته باشد. همچنین، شرایط ساز نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و مستقیماً بر خروجی صوتی آن تأثیر می‌گذارد. پیش از نهایی کردن خرید، توصیه می‌کنیم که حتماً گیتار را به‌صورت حضوری امتحان کنید. اگر نوازنده ماهری نیستید، می‌توانید در این زمینه از یک دوست کمک بگیرید.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت گیتار الکتریک

چه عواملی بر روی قیمت گیتار الکتریک تأثیر می‌گذارند؟

همانطور که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، شکاف قیمتی قابل توجهی بین گیتارهای الکتریک بالا‌رده و پایین‌رده وجود دارد که این تفاوت، ناشی از چندین عامل تأثیرگذار و مهم است. عواملی مانند محل تولید، کیفیت چوب، کیفیت سخت‌افزار و اعتبار برند، به‌طور قابل توجهی بر قیمت گیتار الکتریک تأثیر می‌گذارند. در ادامه، به‌طور دقیق‌تر به این عوامل می‌پردازیم.

مکان تولید

کشور تولیدکننده نقش بسیار مهمی در تعیین قیمت یک گیتار ایفا می‌کند؛ زیرا تا حد زیادی، این عامل نشانگر دقت اعمال‌شده در جزئیات و روش‌های به‌کاررفته در طول فرایند تولید است. گیتارهای الکتریک مبتدی اغلب با قیمت زیر ۵۰۰ دلار، معمولاً در چین و کشورهای همسایه آن به تولید انبوه می‌رسند. معمولاً در روند تولید این دسته از سازها، نسبت به نمونه‌های گران‌قیمت‌تری که در آمریکا، ژاپن یا اروپا ساخته می‌شوند، توجه کمتری صرف جزئیات می‌شود. به غیر از این نکته، دستمزد بالا که مشخصه کشورهایی مانند آمریکا و ژاپن است هم باعث افزایش هزینه‌های تولید ساز می‌شود.

کیفیت چوب

شاید در گیتار الکتریک تأثیر چوب به اندازه گیتار آکوستیک مشهود نباشد؛ اما باز هم تأثیر زیادی در کیفیت صدا دارد. در نتیجه، چوب‌‌های استفاده‌شده در گیتارهای الکتریک درجه یک، اغلب کمیاب‌تر یا مرغوب‌تر هستند که این موضوع در قیمت گیتار الکتریک منعکس می‌شود. علاوه بر نوع چوب، فرآوری و پردازش چوب نیز در خروجی صوتی ساز و ظاهر آن نقش مهمی دارد.

کیفیت سخت‌افزار

وقتی صحبت از گیتار الکتریک می‌شود، کیفیت سخت‌افزار و اجزای ساز حتی از کیفیت چوب هم مهم‌تر است. در واقع، این پیکاپ است که بیشترین تأثیر را بر روی ویژگی‌های صوتی گیتار الکتریک می‌گذارد. تیونرها و بریج نیز نقش مهمی در عملکرد گیتار ایفا می‌کنند و می‌توانند یک گیتار باکیفیت را از یک نمونه بی‌کیفیت متمایز سازند. در مدل‌های حرفه‌ای، قطعات درجه یکی مانند پیکاپ‌های دست‌ساز و تیونرهای قفل‌دار استفاده می‌شود که قیمت کلی ساز را افزایش می‌دهند. از دیگر اجزای تأثیرگذار بر حس، عملکرد و البته قیمت گیتار الکتریک می‌توان به نات، فرت‌ها و حتی اجزای الکترونیک مانند پتانسیومترها اشاره کرد.

فرایند تولید

بخش قابل توجهی از گیتارهای الکتریک رده‌بالا، با دقت زیاد و به‌وسیله دست، توسط سازندگان ماهر ساخته می‌شوند. این امر، دلیلی موجه برای افزایش قیمت این گیتارهاست. به‌علاوه، ویژگی‌های چون روش پرداخت بدنه، حاشیه‌کاری‌های ظریف و پرجزئیات در نقاط مختلف بدنه و مواردی از این دست نیز می‌توانند هزینه تولید یک گیتار الکتریک را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در مجموع، قیمت یک گیتار الکتریک، بر اساس کیفیت مواد خام، سطح کیفی قطعات الکترونیکی و سخت‌افزاری، جایگاه برند و روش تولید، در نوسان است. از این رو، تهیه یک گیتار الکتریک نیاز به تجزیه و تحلیل متفکرانه وضعیت مالی شما دارد.

اعتبار برند

اعتبار برند نیز اغلب منجر به افزایش قابل توجه قیمت یک محصول می‌شود. این پدیده به‌ویژه در مورد تولید‌کنندگان نمادین گیتار الکتریک مانند Fender ،Gibson و Suhr صادق است. این برندها، به دلیل ساختن گیتارهای استثنایی با زیبایی‌شناسی متمایز، شهرت پیدا کرده‌اند و تأثیر انکارناپذیری بر جهان گیتار گذاشته‌اند. در نتیجه رنج قیمت سازهای آنها با وجود شباهت در کیفیت اجزا و محل ساخت، از قیمت برندهای نوظهور فراتر می‌رود.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت گیتار الکتریک

برای خرید گیتار الکتریک چقدر باید هزینه کرد؟

خرید گیتار الکتریک حداقل به بودجه‌ای بالغ بر سیصد دلار نیاز دارد که شامل خود ساز و وسایل جانبی ضروری آن می‌شود. خوشبختانه امروزه بسته‌های جامع گیتار الکتریک توسط شرکت‌های معتبر عرضه می‌شود که شامل مجموعه‌ای از اجزای ضروری برای شروع بی‌دردسر نوازندگی هستند و قیمت معقولی دارند. از جمله این پکیج‌ها می‌توان به Squier Sonic Stratocaster Pack و Epiphone Les Paul Player Pack اشاره کرد.

اما فارغ از این پکیج‌ها، شما علاوه بر خود گیتار الکتریک، برای محافظت از ساز به یک کیس محافظ هم نیاز دارید. کیف‌های پارچه‌ای در محدوده پانزده تا نود دلاری موجود هستند؛ اما قیمت کیس‌های درجه یک می‌تواند تا سیصد دلار هم بالا برود! طبیعتاً کیف‌ها و کیس‌های گران‌قیمت‌تر از دوام و مقاومت بیشتری برخوردار هستند. به هنگام تکمیل وسایل جانبی، ملزومات ضروری شامل پیک گیتار، بند یا استرپ گیتار، تیونر و یک دست سیم گیتار اضافه، حداقل حدود پنجاه دلار به هزینه‌های شما اضافه می‌کند. همچنین فراموش نکنید که برای دریافت صدای حقیقی گیتار الکتریک، به یک امپلیفایر گیتار یا کارت صدا نیز نیاز دارید.

آیا یادگیری گیتار الکتریک آسان است؟

یادگیری نواختن آکوردهای پایه و ملودی‌های ساده، اغلب به‌سرعت صورت می‌گیرد و باعث ایجاد حس موفقیت می‌شود. با این حال، پیش رفتن به سمت تکنیک‌های پیشرفته‌تر، مانند سولوها و گام‌های پیچیده و درک تفاوت‌های جزئی میان افکت‌های مختلف، به زمان و تلاش بیشتری نیاز دارد. در واقع، سهولت یادگیری گیتار الکتریک، به ترکیبی از میزان تمرین، روش تمرین و آمادگی روحی شما بستگی دارد. سهولت یادگیری این ساز، همچنین می‌تواند به تجربیات شخص در موسیقی بستگی داشته باشد. کسانی که قبلاً نواختن سازهای دیگر را یاد گرفته‌اند، در درک تئوری موسیقی، ریتم و تکنیک‌های پایه نسبت به دیگران جلوتر هستند و طبیعی است که فرایند یادگیری یک ساز جدید برای آنها راحت‌تر باشد.

یادگیری گیتار الکتریک می‌تواند نسبتاً آسان یا کاملاً چالش‌برانگیز باشد و نتیجه نهایی آن به عواملی مانند فداکاری شخصی، پیشینه موسیقایی، منابع یادگیری، تمایل به ایستادگی در مواجهه با سختی‌ها و البته سطح مورد نظر شما در نوازندگی، بستگی دارد. هنرجویان می‌توانند با تمرین مداوم، نگرش مثبت و اشتیاق موسیقی، فرایند یادگیری را طی کنند و لذت بی حد‌و‌حصر و امکانات خلاقانه در نواختن گیتار الکتریک را کشف کنند.

نتیجه‌گیری

دامنه قیمت گیتارهای الکتریک طیف وسیعی را در بر می‌گیرد که از صد دلار شروع می‌شود و تا هزاران دلار (برای سازهای با کیفیت بالا) افزایش می‌یابد. به‌عنوان یک معیار، قیمت گیتارهای الکتریک مبتدی، معمولاً در حدود دویست تا سیصد دلار است؛ در حالی که گزینه‌های میان‌رده تا حدود هزار دلار قیمت دارند و قیمت سازهای رده‌بالا نیز از حدود هزار دلار شروع می‌شود! قابل ذکر است که در زمان تخصیص بودجه، هزینه‌های جانبی لوازم ضروری نیز باید در نظر گرفته شود؛ از جمله امپلیفایر گیتار، کیس محافظ، پیک، کابل، بند گیتار، تیونر و سیم‌های اضافه.

با این همه، قیمت یک گیتار الکتریک لزوماً بیانگر کیفیت آن نیست و بهترین روش برای اطمینان از کیفیت یک ساز و مناسب بودن آن برای شما، این است که شخصاً گیتار را مورد آزمون قرار دهید.

منبع: Guitarmetrics

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *